okt
20
2016

5-odnevni program čišćenja creva

pjimage (4)

Pre nego što počnete sa ovim programom, prvo morate da odredite koliko često imate stolicu. Tako ćete odlučiti kako ćete početi. Počnite ovako – ako trenutno nemate svakog dana stolicu počnite sa korišćenjem formule Creva 1. Najbolje je ne žuriti i ne koristiti odmah formulu Creva 2. Prvo treba da učinite da vaša creva bolje rade. Razlog za to je jednostavan. Već imate zatvor i creva su vam troma. Vaša creva nisu dovoljno aktivna da biste koristili formulu Creva 2 koja bi vam mogla izazvati još veći zatvor. Ne brinite, u kutiji Creva 1 ima dovoljno biljnog materijala za kompletiranje petodnevnog programa čišćenja creva.

Počnite uzimanjem jedne čajne kašičice formule Creva 1 uz ili nakon večere. Najbolje je ovu formulu uzeti sa hranom. Ako sledećeg jutra ne budete imali dobru stolicu, ili nikakvu, te večeri uzmite jednu i po čajnu kašičicu formule Creva 1 uz ili odmah nakon večere. Nastavite da povećavate dozu formule Creva 1 za pola čajne kašičice svake večeri sve dok jednog jutra ne budete imali kompletnu stolicu. Kompletna stolica može sadržati veću količinu od one koju uobičajeno viđate u šolji, ili možete doživeti dva ili tri talasa izbacivanja fekalija. Zato ne žurite da idete iz toaleta. Vaša stolica može biti rastresita, možda čak i tečna ispočetka. Možda ćete imati i gasove ili grčeve. Sve je to normalno. Kada budete imali jednu ili dve stolice dnevno tokom čitave sedmice, bez preskakanja, možete početi da koristite formulu Creva 2. Morate nastaviti da koristite formulu Creva 1 u trenutnoj dozi, ili čak da povećate dozu za pola ili jednu čajnu kašičicu kada počnete da uzimate Creva 2.

Počnite ovako – ako trenutno imate jednu ili dve stolice dnevno spremni ste da koristite formulu Creva 2, zajedno sa formulom Creva 1. Treba uzimati jednu čajnu kašičicu formule Creva 2, pet puta dnevno, tokom sledećih pet dana. Tokom ovog programa, u proseku ćete koristiti formulu Creva 2 na svaka dva ili tri sata. Sledite smernice za dozu na proizvodu. Zapamtite, kada koristite formulu Creva 2, morate popiti minimum 2,5 – 5 dl tečnosti, uz svaku dozu. Možete piti čistu vodu, biljni čaj ili sveži sok od voća ili povrća.

Važno!

Dok koristite formulu Creva 2, nastavite da koristite jednu ili više kapsula formule Creva 1 uz večeru ili odmah nakon večere. Većini ljudi ispod 70 kilograma, obično treba jedna čajna kašičica, dok onima iznad 70 kilograma obično treba jedna i po do dve čajne kašičice. Formula Creva 1 deluje na mnoge načine na vaša creva, ali najvažnije, uklanja svu nagomilanu formulu Creva 2 iz vaših creva sledećeg jutra.

Napomena: Ako ujutru, nakon korišćenja formule Creva 2 ne budete imali stolicu, povećajte količinu tečnosti i povećajte dozu formule Creva 1 te večeri, za pola čajne kašičice.

Važni pomoćni saveti!

Savet br. 1: Obrazujte se. Ako ne znate šta je normalna učestalost stolice, ili normalan sastav stolice, možete pomisliti da nešto nije u redu. Možete imati nemir u stomaku koji ranije niste imali. Ono na šta ste navikli nije normalno niti zdravo.

Savet br. 2: Ne žurite. Ako vam je trebalo dugo godina da dobijete zatvor, trebaće vam nekoliko sedmica ili mesec dana da koristite formulu Creva 1, kako bi regulisali rad vaših creva, pre nego što počnete da radite kompletan petodnevni program čišćenja creva korišćenjem formule Creva 2. Ne postoji maksimalna doza formule Creva 1. Do sada je rekord 24 čajnih kašičica u jednom danu, tako da sam siguran da još uvek niste došli do te doze. Mnogim ljudima je potrebno tri, četiri ili čak šest čajnih kašičica dnevno kako bi njihova creva počela normalno da rade. Ali, zapamtite da se doza povećava samo za pola čajne kašičice na dan. Na taj način, nećete iznenada otkriti „zakon mlaznog pogona.“

Savet br. 3: Poseban savet za ljude sa „vrućim“ metabolizmom. Ako ste skloni da imate „vruća“ creva, dijareju (proliv), kolitis, zapaljenje creva, Kronovu bolest, itd, biće vam bolje da koristite „hladne“ čistače, kao što je formula Creva 2. Možda vam nikada neće trebati, ili nećete tolerisati formulu Creva 1. Zadržite se na formulu Creva 2 i povremeno je koristite tokom jedne sedmice ili jednog meseca, s vremena na vreme.

Zaključak

Dr Šulc kaže: „Kao dete, imao sam samo jednu stolicu sedmično. To je bilo normalno za svakoga u mojoj porodici. Ali za moju porodicu su normalni bili – i jaki napadi zatvora, hemoroida, kamena u bubregu, srčani napadi, i rak. Trebalo mi je 12 godina da koristim formulu Creva 1, i stalno čišćenje creva kako bi doveo u red svoja creva. U poslednjih 20 godina radio sam petodnevni program čišćenja creva u svakom godišnjem dobu, tri ili četiri puta godišnje. Trenutno imam dve ili tri stolice dnevno, 20 do 30 minuta nakon svakog obroka, i savršenog sastava. Hoću da kažem da zbog toga što sam nasledio creva koja slabo funkcionišu, ne znači da sam morao da živim sa patnjom i bolešću koje bi mi takva creva izazvala. Sa ovim programom, očistio sam i istrenirao svoja creva da rade perfektno. Za mene i moje pacijente, dobro zdravlje je nešto što smo morali da dostignemo. Ako nikada pre niste čistili svoja creva, a sada ste uradili moj petodnevni program čišćenja creva, to je dobar početak ka zdravijem životu. Ponoviću, ovaj program je jednostavan!“

5-odnevni program čišćenja creva možete poručiti ovde.

Ostavi komentar

16 Komentara

 1. postovanje htela bih da krenem sa ciscenjem creva vec dugo imam problem sa praznjnjem i skoro nista mi ne pomaze da skroz ispraznim creva uvek imam osecaj da su puna….zanima me sta biste mi preporucili za taJ problem posto vidim da postoje vise formule za to. ocekujem odgovOr jer mi je zaista potrebno… HVALA UNAPRED

  • Potrebno je da radite program čišćenja creva:
   Prvi dan, uveče, uzeti 1 kafenu kašičicu crevne formule Creva1 sa sokom i nakon toga popiti 2 dl vode (ukoliko niste na postu na sokovima možete da pomešate formulu sa večerom i da pojedete sve zajedno). Ukoliko budete imali pojačano pražnjenje tokom tog dana (2 i više stolica) onda uradite isti postupak sa istom dozom i naredna 2 dana. Nakon toga, možete da pređete na istovremeno uzimanje formula Creva1 i Creva2. Međutim, ukoliko prvog dana ne dobijete pojačano pražnjenje pojačavajte dozu iz dana u dan za pola kafene kašičice sve dok ne dobijete pojačano pražnjenje. Kada dobijete pojačano pražnjenje ponovite postupak dozom sa kojom ste dobili pojačano pražnjenje naredna 2 dana. Nakon toga možete da pređete na naizmenično uzimanje crevnih formula.
   Istovremeno uzimanje počinjete nakon što ste imali pojačano pražnjenje barem 3 dana. Krećete sa formulom Creva2 i pijete je 5 puta dnevno, dok uveče uzimate formulu Creva1, i to dozu sa kojom ste dobili pojačano pražnjenje. Tako raditi minimalno narednih 7 dana.

 2. Brdar Katja says:

  Proslog leta sam cistila creva sa Creva 1 i Creva 2 ali dok sam koristila Creva 1 uopse nisam mogla da postignem pojacano praznjenje creva.Obicno imam po 1 a ponekad po 2 stolice dnevno i isto je bilo i dok sam pila Creva 1.Pila sam puno vode,vegetarianac sam pa ne shvatam o cemu je problem.Sad nameravam ponovo da ocistim creva ali jako bih volela da to bude kao sto drugi pricaju 3-4 stolice,da osetim to neko ciscenje.

 3. Postovani,
  Imam namjeru da ocistim cijeva, ali se bojim da od preporucenih preparata ne dobijem proliv, jer to bi mi napravilo probleme. Naime, strah me je iz razloga jer sam jednom prilikom pila caj koji je sadrzavao veoma mali procenat sene i kod drugih nije izazivalo proliv, vec samo cesce normalne stolice, a kod mene po 4-5 proliva u toku dana i tad sam bila potpuno „neupotrebljiva“, posebno mi je problem jer u takvoj situaciji ne mogu na posao. Zdravstvenih problema imam da vise ni sama ne znam sta je u pitanju. Problemi sa stitnom zlijezdom, to je jedino sa dijagnozom vec 18 godina (od moje 20-te godine). Sve ostalo imam neke smetnje, bolove, simptome, a ne i dijagnozu. Problema sa crijevima imam u zavisnosti od hrane koju konzumiram. Spisak hrane koja mi ne smeta je veoma suzen. Kad pojedem nesto sto mi smeta imam jake bolove u crijevima i osjecaj kao da su naduvana i da ce prsnuti. Hranu sam vec odavno korigovala (ponekad, zapravo vrlo vrlo rijetko malo zabrljam, pa onda ispastam). Stalno sam nenaspavana, pomalo depresivna, umorna, neraspolozena…
  Oprostite na malo duzem tekstu, ali u nadi da ce te mi barem malo pomoci
  unaprijed se zahvaljujem

  • Moguće je da ste dobili pojačano pražnjenje usled sene, ali to ne treba odmah okarakterisati kao „proliv“ ili nešto loše. Svrha konzumiranja sene i jeste da izazove pojačano pražnjenje jer je to logični sled događaja ako želimo da čistimo creva. Treba da praktikujete program koji je opisan u članku. Za ostale probleme nam se javite putem maila tinkture@yahoo.com da možemo da porazgovaramo o tome.

 4. Postovani, da li bih smela da odradim 5 dnevni program ciscenja creva s obzirom da dojim?

 5. Mirjana says:

  Postovanje!!
  Namera mi je da oistim jetru sa gorkom solju, sokom od grejpa i uljem. Znam da je prvi korak u tome da se ociste creva. Citajuci Vas protokol nisam sigurna da preparat creva#1 odgovara u mom slucaju. Naime, ja nemam problem sa opstipacijom, naprotiv imam 1-2 praznjenja dnevno nakada i do 4.
  Sta mi preporucujete i da li je preskakanje creva#1 resenje?
  Hvala puno unapred🤗.

 6. Postovani, koristila sam Crijeva#1 ali nisam uspjela postići redovitu probavu a za vrijeme korištenja to je više ličilo na proljev.
  citala sam o pripravku Herbalmucil plus, možda bi mi bolje pomogao regulirati probavu?!
  Lp,
  Irena

  • To što ste dobili proliv je odlično. Poenta korišćenja formule CREVA#1 jeste da vam pokrene creva. To ste i postigli. Ukoliko vam creva preterano rade zbog doze koju ste uzimali, smanjite dozu za 50%, pa probajte tako da radite jedan-dva dana. Ukoliko budete u tom periodu imali zatvor, postepeno pojačavajte dozu sve dok ne dobijete redovno pražnjenje (barem 2 stolice dnevno). Naravno jako je bitno da koristite što više sveže biljne, hrane pijete dosta sveže vode, krećete se, ne jedete lošu hranu i sl. – https://tinkturedrsulca.com/zdrav-zivot/ . herbamucil plus još nememo u ponudi.

Ostavi komentar