avg
18
2015

7 razloga zašto treba da jedete krastavce svakog dana


Iskoristite sezonu krastavaca i konzumirajte ga svakodnevno, jer pored toga što smanjuje rizik od karcinoma, hidrira telo i eliminiše toksine u organizmu.

Otkrivamo vam 7 razloga zbog kojih treba da jedete krastavac.
1) HIDRIRA TELO I ELEMINIŠE TOKSINE

Krastavac je odličan u hidrataciji kože jer 95 posto krastavca je voda i sadrži vitamine koji su potrebni našem telu svakodnevno. Kora krastavca je izuzetno bogata vitaminom C i preporučuje se da se ne ljušti, već da se konzumira sa korom.

2) POBOLJŠAVA VARENJE I SMANJUJE KILOGRAME
Krastavac je niskokaloričan upravo zbog toga što je pun vode i time predstavlja idealnu namernicu za sve koji žele da smršaju. Nutricionisti savetuju upotrebu krastavaca u svakodnevnoj ishrani, pa tako možete da napravite supu ili salatu. Vlakna krastavca potpomaže varenje, a to je razlog više zašto bi trebalo da ih zavolite.

3) BOGAT IZVOR VITAMINA B
U krastavcu ima dovoljno vitamina A, B i C koji su potrebni kako bi održali imunitet zdravim i dobili potrebnu energiju. Naročito je bogat izvor vitamina B. Iskoristite sezonu.

4) ELIMINIŠE LOŠ ZADAH
Ukoliko konzumirate krastavac možete da zaboravite na žvakaće gume i na borbu sa neugodnim zadahom. Krastavac će osvežiti usnu duplju i zalečići ranice. Stavite jedan isečen kolut krastavca na nepce i držite pola minuta, bakterije koje su odgovorne za neugodan dah biće eliminisane.

5) LEK I PREVENTIVA BROJNIH BOLESTI

Zahvaljujući svom sastavu krastavac smanjuje rizik od nekoliko vrsta karcionama, kao što su karcinom dojke, prostate i materice. Delotvorno se pokazao i u borbi sa dijabetesom, povišenim holesterolom. Sok od krastavca sadrži hormon koji je potreban ćelijama pankreasa da bi proizvele insulin. Krastavac sadrži velike količine vlakana, kalijuma i magnezijuma što reguliše krvni pritisak.

6) ODLIČAN ZA KOSU I KOŽU
Čudesni mineral bogat silicijumom čini vašu kosu i nokte sjajnijim i jačim. Sumpor i silicijum iz krastavca pomažu pri stimulisanju rasta kose. Pomaže i protiv opekoticucumber_skin_treatmentna od sunca i sprečava iritaciju kože. Stavite krastavac na delove tela koji su bili dugo izloženi suncu i delotvorna dejstva krastavca će ublažiti crvenilo. Takođe, kako biste očistili lice,
kolutove krastavca stavite na lice.

7) OPORAVLJA OČI
Isecite komad hladnog krastavca i stavite na predeo oko očiju. To će vam pomoći ukoliko su vam oči otekle ili podoćnaci izraženi.

Ostavi komentar

2 Komentara

  1. Pozdrav adminima koji uređuju stranice. Fantastični ste, volim da čitam ovakve tekstove i trudim se da si ulepšam dan čitajući ujutro vaše sadržaje. Nastavite ovako 🙂

Ostavi komentar