jun
11
2015

Brijete se ‘tamo dole’? Onda obavezno pročitajte ovo!

0b0f206cfc72d23dfbaa141eddf2bb21
Ako brijete intimnu zonu, rizikujete da doživite ove grozne posledice! Pošto je uklanjanje dlačica “tamo dole” već normalna stvar, mnogi nemaju pojma kakve užasne nuspojave ih očekuju!

Depiliranje bikini zone spada među najomraženije ženske rituale doterivanja. Novo istraživanje je odkrilo da većina žena koje potpuno ili delimično uklanjaju dlačice s područja intimne zone, mogu ozbiljno da naštete svom zdravlju.

NE DIRAJTE STIDNE DLAKE!

– Žene ne razumeju rizike brijanja stidnih dlačica, jer je brijanje malja s ostalih delova tela bezopasno i ne preti narušavanju zdravlja – kaže Andrea De Marija koja je vodila istraživanje objavljeno u časopisu “American Journal of Obstetrics & Gynecology”.

Studija je pokazala da 87 odsto žena sređuje intimnu frizuru, a 90 odsto njih to čini brijačem.

No, genitalna koža je izuzetno osetljiva i to više nego, recimo, koža na nogama. Stoga brijanje može stvoriti sitne povrede koje nisu nužno vidljive.

To bi moglo objasniti zašto je 60 odsto žena izjavilo da je doživelo nuspojavu nakon uklanjanja stidnih dlaka. Najčešće je reč o sitnim posjekotinama, nakon čega dolazi do urastanja dlačica.

IAKO SU MALE, POVREDE NISU BEZAZLENE!

Koža ispod struka prepuna je znojnih žlijezda, to znači da je to područje vlažno i uglavnom mračno. Savršeno okruženje za rast bakterija, posebno ako na koži imate male posekotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, pa je mogućnost infekcija velika.

Možete se zaraziti polno-prenosivim bolestima kao što su herpes i HPV, jer stidne dlake su u stvari prirodna barijera koja sprečava infekcije.

Ostavi komentar