mar
22
2016

Da li spavate na levoj strani?

strana 1

Prosečna osoba spava oko osam sati dnevno. Trećinu našeg života provodimo u spavanju. Ljudi vole da spavaju na mnogo različitih načina. Spavanje na levoj ili desnoj strani, na leđima ili sklupčani u fetalnom položaju su najčešće pozicije za spavanje. Ono što ne znaju je da svaka od tih pozicija može imati loš ili dobar učinak na vaše zdravlje.

Na primer, spavanje na leđima nije dobro za ljude koji pate od astme ili apneje, jer podiže nivo rizika vezanih za probleme sa disanjem. Osim toga, spavanje na desnoj strani može pogoršati probleme sa varenjem. Ovi negativni efekti mogu izazvati manji i niži kvalitet sna.

Spavanje na levoj strani je najbolji položaj za spavanje u smislu koristi koje ima na naše zdravlje. Jedna od njih je bolje varenje. Takođe, poboljšava celokupni sistem za varenje, tako da omogućava telu da  izvuče hranjive supstance i eliminiše toksine brže i efikasnije. Ovaj položaj za spavanje  utiče na cirkulaciju i kardiovaskularno zdravlje, jer  srce bolje pumpa  i krv cirkuliše sa većom moći natrag u srce.

Osim toga, spavanje na  levoj strani poboljšava funkciju slezine. To dovodi do poboljšanja limfne drenaže i više toksina izlazi iz tela, sa manje opšteg stresa i nema negativan uticaj na naše zdravlje.

Položaj dok spavate može napraviti veliku razliku u uticaju na vaše zdravlje. Dakle, ako ne spavate na levoj strani, pokušajte učiniti to što je pre moguće. Svaka osoba ima svoj omiljeni položaj pri spavanju, ali možete promeniti tu naviku,kao i sve ostalo u svom životu.

Ostavi komentar

1 Komentar

  1. pokusavam spavati na lijevo strani, ali onda osjetim lupanje srca,

Ostavi komentar