jul
30
2015

Doktori upozoravaju: Hidratantne kreme nisu dobre za vašu kožu

31903
Za većinu žena nanošenje kreme dva puta dnevno je svakodnevna rutina, ali lekari preporučuju da budete oprezne.

U današnje vreme čišćenje, toniranje i hidriranje kože je uobičajeni ritual da se ona održi sjajnom i da se spreči pojava bora. Od ova tri koraka, hidriranje predstavlja najbitniji deo tretmana.

Doktori ipak upozoravaju da hidratantne kreme mogu da učine kožu „lenjom“ i manje sposobnom da se hidrira prirodno kako bi i trebalo.

Međutim, ova navika može da dovede do suve kože i da učini da izgledate još starije.

“Hidratantne kreme mogu dovesti do akumulacije mrtvih površinskih ćelija kože, suvoće, akni i osjetljivosti” – kaže dermatolog Rejčel Ekel.

Hidratantne kreme sadrže minerale i biljna ulja koja sprečavaju vodu da isparava iz kože.

Eventualno kod 15 odsto ljudi ima svrhe da se koriste kreme (najbolje prirodne). Oni imaju genetski suvu kožu uz koju su propratna stvar ekcemi i ti problemi se najlakše rešavaju ovakvim tretmanima. Svi ostali imaju normalnu kožu i nema potrebe za korišćenjem kozmetike, pogotovo ne veštačke.

Tada koža gubi svoje prirodne funkcije i počinje da zavisi od kozmetičkih preparata, a to dovodi do bržeg stfruit-slicesarenja i osjetljivosti kože.

Ne treba zaboraviti da je za hidriranu kožu od velike važnosti da svakodnevno hidriramo celo telo unošenjem zadovoljavajuće količine tečnosti svakog dana. Nutritijenti iz biljne hrane su takođe od velikog značaja za lepu i zdravu kožu. Radije se pozabavite sveže ceđenim sokovima, prirodnim i biljnim “šejkovima”, svežim plodovima prirode nego veštačkim kremama kojima ništa suštinski ne postižete.

 

Ostavi komentar