dec
10
2017

Dr Šulc: Čepići za žene

Za sve koji žele da saznaju više o biljnom vaginalnom bolusu i rutinama sa čepićima od belog luka koje pomažu da se izleči rak grlića materice, evo dodatnih informacija…

Čepići za žene

Za žene koje imaju problema sa rakom grlića materice i drugim bolestima jajnika, materice i vagine predlažem naizmenično korišćenje dve vrste prirodnih čepića. Prva je jednostavno umetanje čena belog luka. Druga je biljni čepić koji možete da napravite u kućnoj radinosti.

Ono što najčešće preporučujem je da se tokom jedne sedmice koriste čenovi belog luka i da se onda sledećih sedam dana koriste čepići. Ili da se šest dana koriste čenovi belog luka, pa dan pauze i onda šest dana korišćenja biljnih čepića.

Može i da se koristi beli luk ponedeljkom, a čepići utorkom, pa onda beli luk sredom ili da oni koji ih koriste rade kako hoće. Međutim, najmanje šest dana se moraju koristiti čenovi belog luka i šest dana se moraju koristiti biljni čepići tokom tridesetodnevnog programa.

Šestodnevna rutina sa čepićima od belog luka: Korišćenje belog luka radi se u tri faze. Prva faza, prva noć, jednostavno staviš beli luk. Druga noć, zgnječiš ga. Treća noć i naredni dani, izrežeš beli luk na kriške. Svaka faza je intezivnija od sledeće.

Prva faza (prva noć): Uzmi veliki čen belog luka, veličine palca, oljušti ga i stavi ga u vaginu i izvadi ga ujutru. Izvući ćeš ga tako što ćeš stati uspravno, on će spasti i izvući ćeš čen belog luka. Postaraj se da upotrebiš veliki čen belog luka veličine palca – manje čenove belog luka je mnogo teže izvući napolje.

Druga faza (druga noć): Oljušti veliki čen belog luka, pritisni ga i zgnječi ga. Gnječiš beli luk da bi aktivirala sastojak koji se zove alicin. Alicin u belom luku ne postoji dok ga ne aktiviraš. Drugim rečima, na početku ne postoji alicin u belom luku sa kojim možeš nešto da uradiš. Tu su samo suve ćelija vlakana i tečne ćelije kiseline. Kada isečeš ili samelješ beli luk, kiselina se izliva iz vlakna i alicin je rezultat te hemijske reakcije. Ono što se dešava u belom luku je da u njemu nema ničega dok ga ne počneš žvakati, seći ili gnječiti. To je razlog zašto čenovi belog luka nemaju jak miris. Međutim kada ih iseckaš – bum, stvaraš hemiju u svojoj kuhinji. Dakle, pritisni čen belog luka, zgnječi ga i stavi u vaginu. Nakon što ga zgnječi, 99% žena neće osetiti ništa neobično zbog belog luka u svojoj vagini.

Treća faza (treća noć): Zgnječi beli luk i napravi neke bočne kriške nožem na čenu. Tada ćeš stvoriti više alicina. Neke žene će osetiti blago golicanje oko pet minuta nakon što stave isečeni beli luk u vaginu i ništa više od toga. To je u redu i neće te nikako povrediti. Ako ti je to previše ekstremno možeš ga izvaditi i napraviti manje kriški i manje ga gnječiti. Stavi  to unutra i ostavi ga preko noći. Izvadi beli luk ujutru.

Drži se treće faze tokon naredne tri noći.

Sprovodi ovu šestodnevnu rutinu sa belim lukom i nikakva bakterija, gljivica ili virus neće preživeti u tvojoj vagini. Smanjiće zapaljenje, što se tiče onih sa rakom, znamo da beli luk uništava tumore.

Formula za vaginalne čepiće:

Generalno, ova formula se koristi za vaginalne infekcije, ali se može koristiti i za rak grlića materice i druga kancerogena oboljenja u toj oblasti. Možeš ih prilagoditi svojim potrebama. Drugim rečima, ako imaš rak, dodaj koren vinobojke u čepiće. Ako ne, možeš to da preskočiš.

Evo šta ti treba:

  • tegla od 450 ml kokosovog ulja
  • boca od 60 ml ulja od čajnog drveta
  • 55g korena kanadskog ljutića u finom prahu
  • 55g korena običnog štavelja u finom prahu

Neobavezno:

  • koren vinobojke
  • kajen, crvena ljuta paprika
  • beli luk

Pomešaj u činiji dve kašike finog praha običnog štavelja i dve kašike finog praha kanadskog ljutića. Fini je ključna reč ovde jer ako imaš grube biljke onda smesa može biti gruba.

Dodaj 4-6 kapi ulja od čajnog drveta. Ulje čajnog drveta je  višestruki antibiotik i deluje i antigljivično. To je australijski grm u vidu ulja koji se može kupiti u prodavnicama.

Stavi teglu kokosovog ulja u lonac sa toplom vodom. Kokosovo ulje je na sobnoj temperaturi je čvrsto, ali kada se ugreje postaje tečno. Dodaj dovoljno kokosovog ulja u ove biljke u prahu da bi napravila suvo pita testo. Ako je previše vlažno, kada budeš htela da napraviš čepiće, ono će izgubiti svoj oblik i pretvoriti se u palačinke.

Ključ je u tome da se napravi testo koje će biti suvo i ako ga napraviš da bude previše vlažno, što skoro svi urade, onda dodaj još kanadskog ljutića i običnog štavelja. Ako je previše suvo, dodaj još kokosovog ulja. Igraj se sa tim dok ne napraviš pravo suvo pita testo.

Oblikuj suvo biljno pita testo u 12 velikih ili 24 srednjih čepića. Stavi ih na stakleni tanjir i stavi ih u frižider.

Ako imaš rak možeš da koristiš jednake delove vinobojke u prahu, običnog štavelja u prahu i kanadskog ljutića u prahu. Ako koristiš sveži koren vinobojke moraš da budeš pažljiva. Izrendaj ga u kućnoj rendaljci. Koren vinobojke biće vlažan nakon što se izrenda i imaće dosta kiseline u sebi i opeći će te. Osuši izrendani koren vinobojke na suvom mestu ili dehidratatoru. Većina ljudi će ga prodavati u obliku praha i prah je manje aktivan, ali i manje kiseo ili zapaljiv.

Ako hoćeš da dodaš nešto malo dramatičnije, možeš da dodaš i prstohvat kajen crvene ljute paprike. To je moćna biljka koja stvarno stimuliše cirkulaciju krvi. Ne zaboravi, ako krv ne stigne tamo dole, neće doći do izlečenja koje želiš. Govorim ovde o prstohvatu. Ako želiš možeš da dodaš kap ili dve ulja od belog luka.

Šestodnevna vaginalna bolus rutina:

Kada izvadiš čepiće iz frižidera, oni će biti zaleđeni. Moraš da staviš čepiće u roku od 30 sekundi jer dok ih držiš oni počinju da se tope, jednostavno zbog topline tela. Podmaži prvo svoju vaginalnu oblast sa malo maslinovog ulja i onda stavi čepiće unutra. Postaraj se da bude podmazano jer inače će biti prilično nezgodno.

Najbolji način da to uradiš je da staviš čepiće noću, ostavi ih da budu tamo tokom cele noći. Moraćeš da staviš i higijenski uložak. Ko god ima vaginalnih problema ne bi trebao da koristi tampone.

Ujutru ćeš primetiti da deo bolusa hoće da izađe. To je u redu, ostavi to tako tokom celog dana i onda ćeš uveče želeti da se ispereš. Postoji više načina ispiranja koji su dobri da te skroz očiste. Jedan od mojih omiljenih je pola litra vode sa par kašika svežeg isceđenog limuna ili soka od limete. Možeš da koristiš i par kašika sirovog organskog jabukovog sirćeta. Pol Brags je odličan brend sirćeta.

Uveče, stavi još jedan bolus unutra. Sledi ovu rutinu narednih šest dana.

                  – Dr Šulc

Predlog autora bloga: Ukoliko ne možete da nabavite neke od navedeneih biljaka koje su potrebne za izradu formule za vaginalne čepiće, možete da napravite i čepiće po sledećem receptu – link, u svakom slučaju daleko je bolje koristiti ovakve umetke nego ih ne koristiti uopšte.

Ostavi komentar