avg
07
2017

Dr Šulc: Tokom programa lečenja pojedite najmanje tri velika češnja sirovog belog luka svakog dana!

Dr Šulc: Idealno je osam češnjeva luka dnevno. – U svim člancima o belom luku koje sam pročitao, pisalo je da treba uzimati najmanje tri češnja dnevno. Tako da ako neko misli da će se izlečiti sa jednim ili dva češnja, grdno se vara.“

Sem Bajser: Kada kažete češanj, ne mislite na one male?

Dr Šulc: – Ne, nikako. Treba da bude dužine oko 2,5 cm i širine oko 1,25 cm.

Sem Bajser: O, pa to je veliki češanj luka!

Dr Šulc: – Da, to je neki standard: 2,5 x 1,25 cm. Danas se na mnogim mestima prodaje loš beli luk, to jest, onaj kod koga se glavica sastoji iz 50 sitnih češnjeva. To je loš beli luk. On nije tretiran na dobar način. Vi možete da ga iscedite, ali ko će da cedi i ljušti takav luk? Kvalitetan beli luk je veličine manjeg limuna i sadrži oko 15 češnjeva. Takav luk vama treba. Ponekad su češnjevi još veći. Mogu biti oko 2,5 cm široki i isto toliko dugački, ali su uglavnom oko 2,5 x 1,25 cm. Minimum je da se koristi jedan takav 3 puta dnevno. Odatle se počinje.

 Sem Bajser: A koja je idealna mera kada smo teško bolesni?

Dr Šulc: – Pa, 8-10 češnjeva dnevno. Jednom je neki grip harao Los Anđelesom, i čim ga je moj prijatelj osetio, on je pojeo 12 češnjeva, i to je bilo to. Više 28 ga nije bilo, tako da nam je potrebno 8-12 češnjeva dnevno kod opasnijih oboljenja. Znate, jedanput nas je zvala neka žena i rekla: „Ja ne volim beli luk”. Moja supruga je ovako odgovorila: „Onda nemojte ozdraviti”. Jer ako hoćete da se izlečite prirodnim putem, nemojte kukati zbog mirisa luka iz usta koji mogu osetiti vaši prijatelji. Mislim, ovde govorimo o spasavanju ljudskih života. Ja sam jutros sebi napravio energetsko piće od iseckanih 5-8 češnjeva belog luka i šake đumbira, koje sam pomešao u činiji. Dodao sam malo soka od jabuke, promešao, pustio da sok natopi smesu 10 minuta, i onda popio. Meni je sok od jabuke umanjio neprijatni miris luka. Pijem to jedanput-dvaput dnevno. Po neki put dodam mnogo belog luka u ono „superpiće” koje stavim u blender. Mislim da je bolje kada se koristi blender. – E, to je pravo piće! Stari narodi, poput Grka, Rimljana i Egipćana, koristili su celu glavicu belog luka, 10-15 češnjeva. Mi u stvari i pečemo beli luk, isto celu glavicu, i uvek svako pojede po jednu.

Sem Bajser: Da li morate da ih dobro očistite pre nego što ih ispečete?

Dr Šulc: – Ne, sve što treba da uradite jeste da namažete malo maslinovog ulja na luk i stavite u rernu, da se peče kao krompir sa ljuskom. Ne morate ništa drugo da radite. Kada se ispeku, samo pritisnete češnjeve i izađe smesa sa kao puter od kikirikija. Time se umanjuje efekat luka, zbog toplote, ali na ovaj način možete bez problema pojesti 20-30 češnjeva belog luka, ili da ga namažete na krišku hleba od celog zrna. Možete ga pomešati sa povrćem i poslužiti ljudima koji nisu navikli na sirovu hranu. Za njih se luk može malo ispeći. Ali, svako ko je na programu za neizlečive bolesti mora jesti samo sirovo.

Odlomak iz knjige „Lečenje neizlečivih bolesti“PDF ; Štampano izdanje.

Ostavi komentar

6 Komentara

  1. Snjezana says:

    Imam isti problem sa bijelim lukom i dosta drugih namirnica: grahom, bananom, kruskom, itd. Strasno me nadimaju ove namirnice. Sta da radim da bi mi stomak „normalno“ reagovao na ove namirnice?

  2. Od kad sam čuo za Dr. Šulca počeo sam jesti češnjak i piti tinkturu i jako mi je dobar kod prehlade i gripe.

  3. Ja sam pokusala vise puta kroz svoj zivot da jedem sirov beli luk, zato sto sam cula da je izuzetno koristan za organizam ali svaki put posle njega bi me uzasno boleo stomak i osecala bih izuzetnu mucninu. I pre nego sto mi kazete da je to mozda od druge hrane koju sam unosila u sebe, recicu vam da sam primetila da nije, cak sam od skoro izbacila sve proizvode zivotnjskog porekla iz ishrane i idalje primecujem da bas posle sirovog belog luka imam ovaj problem sa stomakom.

Ostavi komentar