avg
13
2016

Iskustvo potpunog izlečenja ekcema i velikog napretka u lečenju multipla skleroze

skin

Jedne godine sam bila oslepela na kratko i to baš kad sam prelazila raskrsnicu, i imala problema s vidom skoro dva meseca. To je, recimo, prošlo i nikad se nije vratilo. Zanimljivo je da tu otpusnu listu nikad nisam dobila. Svi se prave ludi, kao dali su mi je, a nisu. Ta otpusna lista je nekome obezbedila penziju.

Dakle, u decembru mi je dijagnostikovan ekcem koji je veoma brzo napredovao, gotovo dan za danom. Koža me je prvo svrbela, počeli su miteseri na grudnom delu i po ramenima, crvenela se, onda oticala i bubrela toliko da mi se desno oko zatvaralo, sušila se, perutala, a na nekim mestima počela i da puca po linijama od 1/2 do 1 centimetra. Nisam mogla da se nasmejem da mi ne bi popucala koža oko rubova usana. Koža me je toliko svrbela da sam se jednu noć sva izgrebala u snu. Kad sam se razbudila, već je bilo kasno. Prilično sam oštetila kožu. Ekcem je zahvatio celo telo od glave do nožnih prstiju. Posle testova, dijagnoza je bila dermatitis, a onda i ekcem. Doktorka je na kraju napomenula da njoj to liči na psorijazu, da će ove promene najverovatnije nestati kada se prvi put osunčam i da mogu da očekujem da će se javljati s vremena na vreme.

Dobijala sam terapiju kortikosteroidima intravenozno i u kremicama, losion za kožu glave, šampon i mazanje tela vazelinom dvaput na dan i antibiotike da se spreče moguće infekcije u ranicama na koži. Uspelo je da se smanji oticanje i svrab uz pomoć tableta, ali tu je oporavak stao. Preporučili su mi dijetu bez ikakvih aditiva, mleka, proteina, šećera, kozmetičkih proizvoda, sapuna, jer sumnjaju na neku alergiju, možda i od hrane. To me je podstaklo da se okrenem prirodnom lečenju, ako i oni preporučuju promenu ishrane i odbacivanje svega veštačkog, onda je to to.
Već četvrti dan na postu na sokovima sam osećala veliko olakšanje na koži, kao da je napetost popustila…crvenilo je polako nestajalo, rane zarasle i sada, dva meseca posle, na koži nema nikakvih promena, kao da ništa nije bilo, a nisam se sunčala.
Usto, svi miteseri po ramenima, vratu i između grudi su potpuno nestali. Koža je mekana kao kod malog deteta.

Zbog ovih poboljšanja sam ja bila mnogo srećna i zadovoljna. Oni nisu imali rešenje. Rekli su ako ovo ne stane, da će me hospitalizovati dok se ne smiri. A rešenja drugog nema, već sve što mogu jeste da mi oni tretiraju raspuklu kožu, a ka tome je išlo. Kad sam to čula, u meni se nešto slomilo i odlučila sam da to ne smem da dozvolim. Psihičko stanje je bilo isto loše. Svaku noć sam plakala od jada, boli i svraba. Nekada vazelin nije bio dovoljan. Namažem jednom i slobodno mogu opet. Posle dve nedelje koža je počela da odbacuje vazelin, stvorio se „oklop“. Tada sam prešla na kremu, ali mi ni ona nije bila dovoljno masna, pa sam je mešala sa vazelinom, ali tu je već dolazilo do poboljšanja, pa sam prešla na mleko za telo sa 5% uree.
To ipak znači nešto, naročito jer oni nemaju rešenje. Ako se oporavila koža, onda će i sve drugo.

Poboljšanja simptoma MS-a su isto značajna:
– imam mnogo više energije, pre bih se umorila već do tri sata poslepodne,
-kada imam stolicu više ne osećam slabost ili preznojavanje, nije bolno, sada posle svakog obilnijeg obroka imam stolicu,
bolovi u kičmi i nogama su mnogo blaži, u glavi gotovo nestali,
-na pregledu u februaru tremor u levoj ruci je potpuno nestao,
-mnogo blaži osećaj utrnuća u stopalima,
-nema strujanja kroz telo ni kad sagnem vrat ni pri bilo kom pokretu,
-mogu da gledam u desnu i u levu stranu a da mi se ne tresu jabučice ili zatvaraju oči,
noge su mi jače i mogu duže i brže da hodam,
– više nemam PMS,
– zarasle su neke bubuljice koje su tu bile godinama.

Imam dijagnozu deset godina, i gotovo svakih šest meseci sam išla na terapiju kortikosteroidima Lemod sol 1mg dnevno, pet dana. Bilo je tu i drugih lekova i terapija. Shvatam da je moj imunitet slomljen i treba mu vremena, tako da sam strpljiva. Ovaj napredak je samo od programa čišćenja organizma i sirove hrane. Tinkture za nerve 1 i 2 sam uzimala tek desetak dana. Šta bi tek bilo da sam imala biljke i za nerve. Očekujem ovih dana biljke, pa da uzimam duple doze sve dok se ne oporavim. Tu se nadam velikom poboljšanju. Meni je recimo leva noga slabija, vidno, npr. list, a od letos je počelo i bedro da mi se stanjuje. To mogu da popravim vežbom, ali opet se javi. To je moj najveći simptom koji kada bi se popravio, to bi značilo veliku stvar, jer postoji godinama i ne ide ka boljem. Ja sam se i pre ujutru budila potpuno okrepljena, odmorna i oporavljena, ali sada taj osećaj traje sve duže i možda je to najbolja stvar od svega. To obećava.

Sećam se nekih simptoma još iz puberteta, i ranije, znači to traje dugo. Treba biti strpljiv i raditi.

Branka J., Novi Sad, Srbija (38g)

Ostavi komentar

10 Komentara

 1. Dragica says:

  Zamolila bih Vas za detaljno uptstvo u vezi lecenja Parkinsonove bolesti. Stara sam 54 godine , bolest je dijagnostifikovana pre godinu dana, simptome sam osetila pre tri godine i sa tim problemom obracala se lekarima. Sada krecem u borbu i Vasa uputstva! HVALA!

 2. Nebojsa says:

  Da li imate resenja za gusciju kozu ili keratosis pilaris?

  • Naša preporuka bi bila da probate da uradite program za lečenje neizlečivih bolesti u trajanju od 30 dana i da koristite lokalno biljke poput bokvice, gaveza, nevena, kantariona i sl., potom da se čujemo. Za program možete da nam se javite na mail tinkture@yahoo.com.

 3. Pozdravljam vas i radosna sam da sam prije mjesec dana naisla na vasu stranicu koju skoro svaki dan pratim. Moje pitanje je imate li kakvu tinkturu ili mast kojom bi se rijesile vene i kapilari na nogama. Inace ne jedem meso preko trideset g.ali pijem kavu i jedem kekse. Hvala vam na nesebicnom davanju informacija. Unaprijedjena zahvalna Margareta

 4. Potrebna nam je pomoc za ms dali ima nade i leka protiv ove bolesti ako imate resenje unapred zahvalni

 5. Zanima me gdje mogu nabaviti tu tinkturu za nerve i izuzetno mi je drago da se bar neko izliječi od m.s.a

Ostavi komentar