maj
30
2016

Izlečite gnojni čir (Apces)

gnojni_cir

Naučite kako da izlečite gnojni čir.

Simptomi:
Nakupljeni gnoj u nekoj telesnoj šupljini. Tomas Duskier kaže da „što je svetlije crvenilo, to je čir manji. Što je mekši i tamniji, to je veće uništenje tkiva. Gust žućkasti gnoj se opisuje kao „zdrav“, a tanak vodnjikavi i zelenkasti gnoj je uvek loš i znak je rasprostranjenosti i da će isceljenje biti otežano“.

Uzrok:
Čir je prirodan način čišćenja tela tako što se otpadni materijal dovodi u talog koji se može lako iscediti. Gnoj se stvara gubitkom organskog sumpora iz ćelije da bi ćelije odumrle. Biljke koje sadrže organski sumpor, kao recimo beli luk, izgrađuju taj sumpor i sprečavaju nedostatak istog u organizmu.

Biljke koje pomažu:

Oblozi će da pomognu sazrevanju čira i da ga očiste. Oblog od bresta, žalfije i lobelije (uzeti jednake komadiće ovih biljaka) dobar je za čireve; drugi oblog koji će veoma brzo da izvuče čir i ublaži bolove jedivizma (poznata i kao devizma, divizija, svećnjak) – tri komada te biljke – i lobelije (jedan komad). Drugi oblozi mogu da budu od semena lana, lobelije i rodiole (latinski naziv: Rhodiola rosea; poznata i kao: biljka za pamet, sibirska ruža, zlatni koren i carska biljka); praziluk prokuvan u mleku; kiselo zelje, miloduh (latinski naziv: Hyssopus officinalis; čija su narodna imena još: blagovanj, veljeduh, vusak, glagoran, izop, isop, osipant, vrišak, sipan, crkvinjak, satrajka, sipant) i zeleni morač (poznat i kao komorač); tucani bršljan i hajdučka trava; šargarepa; krompir.

Korisne biljke:

kora voskovca (u narodu se naziva i: pogančeva trava, vučja jabučica i pljuskavac), ljuta crvena paprika, karanfilić, beli luk, đumbir, kora otrovne kukute (poznata i po ovim imenima: boleglav, bucunika, velika kukuta, dudika, mišje zelje, pegava kukuta, piska, trbulja), zdravac (poznat i kao: macina trava, očajnica, matičnjak), lobelija (latinski naziv: Lobelia erinus), pelen (Artemisia vulgaris), divizma, šafran, brest, lišće koprive.

Takođe poželjno je piti tinkturu za jačanje IMUNITETA, tinkturu DETOX , tinkturu ANTIBIOTIK naravno treba piti i čaj od EHINACEE. Rane treba ispirati tinkturom PROTIVOTROV.

Ostavi komentar