nov
04
2014

Pročišćavanje jetre putem kafenog klistira

coffeenemakit_LRG-Optimized

Ubedljivo najjači i najboljih način za pročišćavanje jetre jeste- klistiranje kafom (po mogućstvu organskom).

Jedan od vodećih svetskih lekara svih vremena, dr Maks Gerson, bio je najveći zastupnik klistiranja kafom radi pročišćavanja jetre, koja se smatra glavnom labaratorijom i filterom organizma. Gerson je smatrao da se ozbiljne bolesti ne mogu izlečiti ukoliko se ne pročisti jetra, i on je klistiranje organskom kafom primenjivao nad svim svojim pacijentima. Gerson je imao izvanredne rezultate u lečenju raka.

Način primene: Klistiranje se obavlja unosom tečnosti u debelo crevo preko anusa (analnog otvora) uz pomoć opreme za klistiranje koja sadrži plastičnu ili gumenu posudu sa plastičnim crevom.
Unknown1Pre klistiranja kafom, obavlja se klistiranje vodom i sokom od limuna (nije neophodno).U posudi za klistiranje unese se oko 1 litar vode u koju je prethodno isceđen 1 limun. Posuda sa tečnošću se najčešće okači na vrata ili na neki drugi deo u kupatilo. Osoba treba da prostre peškir ili ćebe na pod kupatila i legne bočno na desnu stranu (kod temeljnog klistiranja legne se na levu stranu), a vrh cevi koja izlazi iz posude lagano se ubaci u anus. Vrh creva se eventualno može namazati maslinovim uljem ili pomadom, da bi lakše ušao u anus. Na kraju creva postoji slavina kojom se kontroliše protok tečnosti u debelo crevo. Slavina se otvori i propusti se sva tečnost u debelo crevo. Nakon toga crevo se izvadi iz anusa. Očekivano je da će osoba imati potrebu za brzim pražnjenjem. Postupak se može, po želji, ponoviti nekoliko puta.

Coffee beansNakon toga obaviti klistiranje organskom kafom (može da se koristi i obična kupovna kafa kada nemože da se nabavi organska). Kafa se priprema tako što se u posudu sa litrom vode naspu 3 kafene kašike samlevene kafe (45 g). Tečnost treba da proključa sa otvorenom posudom, a nakon toga zatvoriti posudu i ostaviti da se tečnost krčka 15 do 20 minuta na najnižoj temperaturi. Kada se tečnost ohladi da bude mlaka, procediti je i potom nasuti u opremu za klistiranje.
Nakon toga legnuti bočno na desnu stranu (na levoj strani se radi klistiranje rektuma i celog debelog creva), stim da noge budu blizu abdomena (stomaka) i propustiti tečnost u debelo crevo. Na istoj poziciji zadržati se 12 do 15 minuta i tokom tog perioda povremeno duboko disati i masirati stomak. Nakon 12 do 15 minuta izbaciti tečnost u toalet šolju.

Ukoliko se klistir sa kafom obavi kako je to predviđeno, kofein i drugi sastojci se kroz debelo crevo preko portne vene transportuju do jetre gde izazivaju otvaranje žučnih kanala, što dovodi do toga da jetra stvara i izliva više žuči u crevo koja se potom izbacuje. U ovom procesu, jetra izbacuje mnoge otrove u žuč i oslobađa ih se u roku od nekoliko minuta. To izaziva olakšanje u mnogim delovima tela i organima, i dovodi do smanjenja raznih bolova i ključni je uslov za lečenje bolesti jetre i mnogih drugih bolesti.

Ostavi komentar

20 Komentara

 1. Dragana kaže:

  Da li je kafa sirova ili pržena?
  Da li se klistir vodom i kafom rade u iatom danu, jedan za drugim ili ima neki razmak između njih?

 2. Dragana kaže:

  Jel kafa sirova ili pržena? Da li se klistir vodom i kafom rade neposredno jedan za drugim ili sa nekom pauzom?

 3. Jelena kaže:

  Da li je bezbedno raditi klistiranje kafom ukoliko osoba ima problema sa ascetesom, odnosno velikim viskom tecnosti u abdomenu i nogama? U pitanju je rak jajnika, sa metastazom na pluca i jetru

  • Admin1 kaže:

   Bezbedno je raditi klistiranje sa kafom, a pored toga treba da se rade i dezinfekciona klistiranja debelog creva, kao i da se koriste crevne formule. Višak vode u abdomenu i nogama postoji jer je organizam dehidrirao i štedi tečnost da bi sačuvao vodu za vitalne organe. Voda se odstranjuje iz organizma prirodnim putem (nikako putem laksativa) tako što se u organizam unosi veća količina vode i na taj način posle izvesnog vremena organizam sam otpušta nakupljenu tečnost u stomaku i nogama. U vašem slučaju (ili slučaju vaše prijateljice, rođake..) bilo bi poželjno da nam se javite na mail i da dobijete kompletan program za navedeni problem. Javite nam se na mail tinkture@yahoo.com ili na tel 061/166-25-77.

 4. Da li klistir kafom sme da radi neuhranjena, jako slaba osoba, koja se jedva krece sa velikim metastazama?

  • Admin1 kaže:

   Ne da sme nego mora ako želi da ozdravi. Javite nam se na telefone iz odeljka kontakt u meniju sajta za savet…

 5. Vladan vlasis kaže:

  koliko cesto je idealno raditi ove klistire kafom? mogu svaki dan ili ipak ima neki tacan program koriscenja takvih klistira?

  • admin3 kaže:

   Može da se radi svaki dan po par puta, zavisi šta je konkretno u pitanju.

   • vladan vlasis kaže:

    nista konkretno nije u pitanju, nego da li je zdravo i koliko cesto to raditi i kad nepostoji neki ozbiljniji problem ni jetre ni debelog creva. Jer sigurno se unistava i zdrava crevna flora ( debelog creva ) takvim klistirima, pa zato najvise i pitam… i kako je obnoviti nakon tih klistira

   • admin3 kaže:

    Kafeni klistir ne šteti debelom crevu.

   • vladan vlasis kaže:

    e super ako je tako, onda se moze raditi i svaki dan… hvala !!

 6. dali smem da radim klister kavomiako nemam zuc

 7. igor sili kaže:

  clanak je izvrstan i izuzetno precizno objasnjeno osim jedne stvari. Preporucuje se klistir prvo sa vodom i limunom.
  „(na levoj strani se radi klistiranje rektuma i celog debelog creva)“
  A klistir sa kafom se radi pretpostavljam lezanjem na desnoj strani ?
  “ Kada se tečnost ohladi da bude mlaka, procediti je i potom nasuti u opremu za klistiranje.Nakon toga legnuti bočno na desnu stranu (na levoj strani se radi klistiranje rektuma i celog debelog creva)“

  • Admin2 kaže:

   Na levoj strani se radi klistiranje sa vodom ,posle njega ide klistir sa kafom gde se leži na desnoj strani zbog samog položaja jetre koji je sa te strane.Može da se radi bez ovoga temeljnog klistira nema neke preke potrebe.Mnogi pacijenti znaju da primenjuju samo kafeni klistir ali primenom klistira sa vodom ćete detaljno očistiti debelo crevo da bi kafena tečnost lakše prodrla do jetre.

Ostavi komentar