nov
10
2016

Kako poboljšati rad creva, dr Ričard Šulc

Video „Kako poboljšati rad creva“ sa prevodom. Dr Šulc objašnjava zašto većina ljudi ima mali broj stolica nedeljno, kao i kako poboljšati rad creva na prirodan način.

Ostavi komentar

10 Komentara

 1. Molim vas da mi kazete u vezi nervoznih creva.Moj sin ima problem vec godinu dana i vise neznamo sta cemo.Dali imate nesto da mu poboljsa varenje.

 2. Postovani,imam problem vezano za moju majku koja je pre pola godine operisala carcinom debelog creva.Izvucena joj je bila ileostoma i sada joj je radjeno premoscavanje creva i od tada su joj se creva ulenjila i non stop je naduta i nikako da prorade. Operisana je pre nedelju dana,pa me zanima koja bi tinktura ili caj bili adekvatni za nju?
  Srdacan pozdrav!

 3. Molim pomoć,savjet…
  Dobro večer,molim Vas lijepo ako ikako mogu dobiti Vaš odgovor..sve mi je teže sa Metotrexatom,dva,tri dana mučnina i bolovi u želucu nešto blaže uz Reglan,ali kratko traje,sada unazad dva mjeseca počeli su proljevi i zatvor naizmjenično,kruljenje,vjetrovi,nadutost i dosta bolni grčevi u crijevima,dosta mi ispada kosa a jetrene probe još uvijek u granicama na samoj granici svakom kontrolom rastu,alergija je konstantno prisutna osipom sitnih,sitnih prištića najviše po nogama i svrbež nekad slabo nekad jače izražen,moja bolnost zglobova je podnošljiva iako kad boli sve me boli,seli se vratne.kralj.,ramena,donji dio kralj.,ponekad zglobovi ruke,ponekad prsti,ponekad stopala,koljena povremeno dobro povremeno malo boli popijem ibuprofen granule 600 mg pa je malo lakše..jednostavno se bojim da mi MTX ne uništi ostalo u meni,da li mogu pokušati smanjiti gramažu do sljedeće kontrole,pa piti nešto (brufen 600 mg) ako bude boljelo,ne znam zašto ali nikako da krene bolje po pitanju podnošljivosti lijeka,molim Vas dr.Mayer da li smijem pokušati smanjivati dozu do sljedeće kontrole pa Vam se redovito javim kakvo je stanje zglobova i općenito ..budite ljubazni pogledajte moje zadnje nalaze pa Vas molim za mišljenje i molim Vas za pomoć..znam da će me uvijek sve to pratiti ponekad jačeg ponekad slabijeg intenziteta,ali ne mogu s nikim osim Vas o tome raspravljati i dobiti Vaše odobrenje i zeleno svijetlo za smanjenje doze lijeka,a jednog dana možda i stanje remisije bez lijeka,kada bih bila najsretnija osoba..nemojte mi molim Vas zamjeriti,ali eto pokušala bi,naravno uz Vaše odobrenje,mišljenje i odluku na koji način smanjiti,naravno ako smijem,molim vas lijepo,znate koliko Vas cijenim i poštujem kao svog liječnika,zato još jednom nemojte mi zamjeriti.
  Molim Vas lijepo za odgovor
  Ovo sam prosljedila liječniku koji liječi moj reumatski artritis,odgovor je bio da mogu dobivati injekcije umjesto lijeka oralno???
  ima li pomoći kod reumatskog artritisa barem da bude podnošljiv bez citostatika…molim Vaše mišljenje od kompetentne osobe za ovu struku i bolest,ako mogu dobiti..
  srdačan pozdrav

 4. kada mogu naruciti herbal mucil,kada ce biti u prodaji?

 5. Dragana says:

  Poštovani, da li Herbal mucil plus može da koristi dete od 10 godina? Ima lenja creva i stolicu na svaka 2-3 dana. Hvala, Dragana

Ostavi komentar