maj
24
2016

Korisni saveti za odsustvo apetita

apetit

Evo par korisnih saveta ukoliko imate problema sa nedostatkom apetita.

-Koristi se kupka od timijana, koja se sastoji od 50 g zelja (preko noći se biljka potopi u hladnu vodu, kupanje traje 20 minuta, srce treba da je izvan vode; vodu dve večeri vraćati na zelje, sve u svemu, od ove količine prave se tri kupke). Dnevno piti šolju čaja od koprive, koji se pije u gutljajima.

-List šumske jagode, kamilice, metvice pitome ili kudrave i kičice u jednakim količinama dobro promešati. Od te mešavine jednu kašiku preliti sa 3 decilitra ključale vode i ostaviti da poklopljeno stoji 10—15 minuta, zatim ocediti, po želji zasladiti, dodati malo limunovog soka i toplo piti dvaput dnevno, pola sata pre jela. Uzima se 8—14 dana.

-Uzeti pola kašikice usitnjenog pelina, po dve kašike korena anđelikei iđirota i sve dobro promešati. Jednu kašiku te mešavine preliti sa 3 decilitra ključale vode i ostaviti da poklopljeno stoji 10—15 minuta, zatim ocediti, po želji zasladiti, dodati malo limunovog soka i toplo piti dvaput dnevno, pola sata pre jela. Uzima se 8—14 dana.

-Dobro promešati jednake količine korena omana, anisa, komorača i stolisnika. Jednu kašiku te mešavine jedaća kuvati jednu minutu u 300 g vode i ostaviti poklopljeno 10—15 minuta. Nakon toga se ocedi, zasladi pravim medom i toplo pije triput dnevno po šolju pola sata pre jela.

-Kamilicu stući u avanu u prah. Od tog praška uzima se triput dnevno pola sata pre jela po pola kašikice.

-Dve kašike hajdučke trave preliti sa 2 decilitra vrele vode. Poklopiti, ostaviti malo da stoji, zatim piti pre jela.

-Dve kašike kamilice preliti sa 2 decilitra vrele vode. Promešati, poklopiti, ostaviti na šporetu oko pola sata (bez ključanja). Ocediti, rashladiti i piti pre jela.

-Uzeti po 1 g stucanog zrna komorača, lincure i kičice. Sve pomešati i preliti sa 2 decilitra vrele vode. Poklopiti, ostaviti 2 sata, zatim ocediti i odjednom popiti.

-Po 1 g komorača, lincure i kičice izmešati i preliti sa 2 decilitra vrele vode. Poklopiti i ostaviti 2 sata, zatim procediti i piti pola sata pre jela.

-Uzeti po 25 g celera (koren), kičice, komorača i lincure, preliti sa pola litre vrele vode, poklopiti, zatim piti pre jela.

Ostavi komentar

3 Komentara

 1. Miroslav Nikolić says:

  Za vraćanje apetita pokazala se veoma delotvorna tinktura od podubice, kao i čaj od iste biljke.

 2. Žarko Arsić says:

  Poslovno/INTERNO
  Poštovani,
  Hvala vam na dosadasnjem informisanju vaseg sajta,a zbog svakodnevnih izvestavanja molim Vas da mi u narednim danima ne saljete mejlove.
  Pozdrav

  Žarko Arsić,inž.informatike
  Referent za podršku prodaji
  ─────────────

  Regija Niš IJ Niš Služba za prodaju privatnim korisnicima Niš
  Odeljenje za podršku prodaji Niš

  ─────────────

  Adresa: TC Forum, Obrenovićeva 42,18000 Niš

  t: +381 18 514 585 • m: +381 64 654 1823

  [Telekom Mts]

  Skrećemo vam pažnju da se na svu elektronsku korespondenciju Telekom Srbija a.d.,
  kako internu tako i eksternu, primenjuju Pravila koja su dostupna na disclaimer

  ─

  [cid:image003.png@01D06B05.7B2DC4F0]

  Sačuvajmo drveće. Ako nije neophodno, nemojte štampati ovu poruku.
  Save a tree. Don’t print this message unless it’s necessary.

  • Morate sami da se odjavite isto kao što se prijavili. Imate na naslovnoj strani našeg sajta, sa desne strane opciju UNFOLOW.

Ostavi komentar