mar
21
2016

Lečenje fizičke traume: Čudo iz boce, Dr Šulc

ft

Pitanje

Dragi doktore Šulc,

Koristim Vaše proizvode već mnogo, mnogo godina. Ne mogu čak ni da počnem da Vam zahvaljujem na savetima i biljnim lekovima koji su mi promenili život na bolje, da ne spominjem koliko koristi je cela porodica imala od Vas. Ipak, pišem Vam pitanje koje se odnosi na Vaše ulje za duboko tkivo i lečenje traume od nesreća, ali da Vam prvo napišem svoju ispovest…

Prošle godine, skočio sam sa traktora po hladnom vremenu, a umesto da skočim na zemlju, levim stopalom stao sam na kamen. Kada sam stao na kamen, gležanj i koleno su mi se izvrnuli, savili u stranu, a ja sam pao. Čuo sam i osetio snažno pucketanje u kolenu i gležnju. Kako se ispostavilo, uganuo sam i čak pokidao ligamente u gležnju i kolenu. Nisam mogao da hodam. Moji medicinski doktori su me poslali ortopedu, koji mi je zatim rekao da moram da stavim gips na celu nogu i da ga držim barem dva meseca. Takođe mi je rekao da ako mi se noga ne oporavi, moraću na artroskopsku operaciju. Ovo čak nije bila ni opcija, jer je sezona žetve tek počinjala. Tada sam se setio priče koju ste vi ispričali o svom kolenu i kako je ortoped želeo da Vam uradi istu tu operaciju. Zapravo sam razmišljao o tome dok mi je doktor saopštavao sumorne vesti, i čuo sam Vaš glas kako mi govori da to ne radim, glasnije nego što mi je ortoped govorio da je uradim. Zato sam odlučio da odem i da ne stavljam gips od gležnja do butina na dva meseca. Umesto toga, nisam učinio ništa i otišao sam kući u invalidskim kolicima. Doktor mi je rekao da sam lud i da ću još više oštetiti gležanj i koleno, te da možda više nikada neću moći da hodam. Moja žena je mislila da sam skroz poludeo.

Čim sam došao kući krenuo sam sa programom koliko sam mogao da se setim. Naravno da sam udvostručio Super hranu, počeo sam odmah sa pijenjem sokova, ali sam ovo svakako često radio kad god sam se loše osećao. Takođe, odmah sam počeo sa rutinom stavljanja hladnih i toplih obloga na nogu i gležanj, a zatim sam nanosio ulje za duboko tkivo, a moja kćerka, koja je pohađala neku obuku za masaže, masirala mi je gležanj i koleno koliko god je mogla, jer sam osećao strašnu bol. Treba da znate da nisam mogao ni da hodam, niti da prebacim težinu na ovu nogu.

Sledećeg jutra, stanje je bilo isto. Bolelo me isto i još uvek nisam mogao da hodam. Moja žena me je ponovo podsetila na to da sam poludeo, te da moram odmah da odem kod ortopeda. Moram Vam priznati da sam se plašio, bio sam u strašnim bolovima, sumnje su navirale, ali uspeo sam da izdržim i taj dan. Tokom tog dana i noći radio sam toplo-hladne tretmane bezbroj puta, te iznova nanosio ulje za duboko tkivo, a moja kćerka mi je masirala nogu tim uljem što je duže mogla. Žalila se na miris, a isparavanja iz ulja su bila tako jaka da su joj suze lile sve vreme dok me je masirala, nos joj je curio stalno, kao i moj. U jednom trenutku su se isparavanja proširila na celu nogu i osećao sam da mi privatni delovi tela gore. Ovo je bilo još možda i gore od moje povrede.

Kada je osvanuo drugi dan, probudio sam se i bol je bila primetno manja, te sam mogao više da pomeram nogu i gležanj nego prethodnog dana. Otok je bio mnogo manji i mogao sam pomalo i da hodam, ali nisam mogao previše da se oslanjam na nogu. Ponavljao sam iste rutine tokom celog tog dana.

Tokom trećeg dana, mogao sam da hodam, ali sam šepao. Osećao sam mnogo manje boli, te sam još više mogao da pomeram gležanj i koleno.

Tokom četvrtog dana, hodao sam još bolje, još uvek sam pomalo šepao, te sam se još uvek plašio da se oslanjam na gležanj i koleno. Skoro da nisam ni osećao bol, te sam još više mogao da pomeram gležanj i koleno. Moja žena je počela da veruje da sam možda u pravu.

Petog dana, desilo se čudo. Uopšte nisam osećao bol, mogao sam da hodam na nozi, još uvek sam se malo plašio, te sam još uvek osećao blagu slabost u toj nozi, ali sam se osećao potpuno izlečenim.

Nakon nedelju dana, bilo je kao da se ništa nije desilo. Žena i kćerka su bile zapanjene, iako im je već bilo muka od mirisa ulja za duboko tkivo u svakoj sobi u kući, a žena je takođe bila i pomalo ljuta jer sam isprljao posteljinu i nekoliko peškira, te su se svi žalili da stalno mirišem na mentu i zimzelen.

Kao i Vi, zakazao sam drugi pregled kod ortopeda, a kada sam ušetao u ordinaciju, zinuo je u čudu. Kao što je bio slučaj i kod Vas, rekao je da nikada nije video ništa slično i da je njegova dijagnoza možda bila pogrešna, osim što je imao rendgenski snimak na kojem se videlo koliko sam bio povređen. Na snimku su se čak videle naprsline i frakture na kostima gležnja i kolena.

Sećam se da sam mnogo puta čitao kako Vaši pacijenti nazivaju ovu formulu „čudo iz boce.“ Takođe, želim da Vam kažem da je i Vaše ulje za duboko tkivo čudesna formula, moja cela porodica je tome svedočila, pa čak i moj ortoped. Nakon nedelju dana, vratio sam se na traktor, kao da se ništa nije ni dogodilo. Ne znam kako da Vam se zahvalim na ovom čudom. Finansijski bih bio u problemima da nisam mogao da se vratim na posao.

U redu, imam nekoliko pitanja.

Prvo pitanje je da li možete da mi detaljno objasnite kako biste sami sebe izlečili da ste bili na mom mestu, te da li biste nešto promenili? Iz razloga što nisam mogao da Vas nazovem, izmislio sam većinu programa. Kao drugo, možete li da mi date dodatne programe koje biste Vi radili i mogu li sada išta da učinim za svoj gležanj i koleno? Nesreća i povreda su se desile pre šest meseci. Usput, sada nosim zaštitni zavoj na kolenu kada sam u polju. Da li je to loše?

Ponovo, hvala Vam! Sada i ja u potpunosti verujem u čuda. Ja sam živi dokaz, koji hoda, pa čak i pleše, koliko su vaši magični biljni lekovi moćni.

Odgovor

Dragi Skote,

Veoma mi se sviđa tvoje pismo, tvoja ispovest izlečenja i tvoje čudo izlečenja, znam tačno kroz šta si sve prošao, kako si se osećao, kako te bolelo, kako si se plašio i kakav je osećaj kada ti neko kaže da više nećeš moći da hodaš. Takođe znam kako je kada doživiš sopstveno čudo izlečenja, te kako je to bilo stvarno inspirišuće iskustvo ne samo za tebe, nego i za tvoju porodicu.

Sjajno si to uradio!

Što se tiče toga šta bih ja uradio, teško da bih išta promenio. Tvoji rezultati govore za sebe, mislim da se niko ne bi mogao izlečiti od takve traumatične i razarujuće povrede brže od tebe. Ipak, za tebe i sve koji čitaju, kratko ću da opišem korake koje bih ja preduzeo.

Korak #1: Led!

Odmah nakon povrede kao što je ova, kada dođe do oštećenja mišića, tetiva, ligamenata, pa čak i kostiju, led je prvi i najvažniji korak. Možete da vidite kako ja ovo radim, te kako pripremam prirodno pakovanje leda na DVD-ju Prva pomoć, koji je besplatan na upit, pa čak i besplatan na ovom blog sajtu. Osnovno što uradim jeste da stavim kesu punu leda u pamučni peškir, čvrsto zavežem peškir s ledom i pričvrstim ga zavojima kako ne bi ispao, a onda ga blago pokvasim hladnom vodom, zbog čega led bude efektivniji i mnogo hladniji. Zatim treba naneti led na povređeno područje i držati oko 8 minuta, zatim skloniti led na 5 minuta, a zatim ponovo naneti led, te raditi ovo što duže možete, ali treba da izdržite barem jedan sat.

Korak #2: Ulje za duboko tkivo (čudo iz boce)

Nakon što ste stavljali led i skidali ga tokom perioda od jednog sata, sada je vreme da nanesete ulje za duboko tkivo i mast za duboko tkivo.

Ova formula čini tri veoma važne stvari:

Ubrzava cirkulaciju. Što više krvi dolazi i odlazi iz povređenog područja, ono će se brže zalečiti. Često nakon traumatične povrede, telo otiče, a cirkulacija se smanjuje. Ovo usporava i ometa proces lečenja. Koncentrisovano ulje mente, habanero papričica i koren đumbira u ulju za duboko tkivo drastično ubrzavaju krvotok i cirkulaciju u povređeno područje, te razbijaju zapušenost, čime se dramatično ubrzava proces lečenja.

Smanjuje zapaljenje. Ulje zimzelena u ulju za duboko tkivo ima veoma moćan efekat smanjivanja zapušenosti i zapaljenja u povređenom području. Ovime se takođe drastično ubrzava proces lečenja.

Oporavlja od traume. Arniku, kantarion i neven iz ulja za duboko tkivo koriste tradicionalni doktori širom sveta za lečenje svega od udara, modrica i uganuća, do iskidanih i oštećenih mišića, tetiva, ligamenata, pa čak i do lečenja fraktura i polomljenih kostiju. Imao sam na hiljade pacijenata, a sada na hiljade kupaca koji su pretrpeli ozbiljne traume na telu, koji su se ne samo izlečili za samo nekoliko dana kao i ti, nego nisu imali čak ni modrice.

Ulje za duboko tkivo ubrzava proces lečenja i sposobnost tela da se samo izleči. Ovo ulje je pretvorilo sumorne lekarske dijagnoze u čuda izlečenja za samo nekoliko dana.

Korak #3: Tretman hidroterapije- smenjivanje toplog i hladnog

Najmoćniji način za ubrzavanje cirkulacije, smanjenja zapaljenosti, te ubrzavanja procesa lečenja jeste smenjivanje tople i hladne hidroterapije. Topla voda izvlači krv iz tela na površinu; to je razlog zašto koža postaje crvena kada dođe u dodir sa nečim toplim. To crveno što vidite je jednostavno krv koja izlazi na površinu. Kada hladna voda dođe u dodir sa telom, koža postaje bela. Na taj način se krv odvlači sa površine kože i odlazi duboko u telo. Smenjivanjem toplog i hladnog na površini tela, izvlačite krv na površinu kože, a zatim je odvlačite sa površine duboko u telo. Ovo je najmoćniji poznat način za dovođenje i odvođenje krvi u i iz povređenog područja. Ovu hidroterapiju smenjivanja toplog i hladnog možete da ponavljate bezbroj puta.

Najjednostavniji način za ovo jeste da to radite pod tušem. Pustite vodu pod tušem. Pojačajte temperaturu vode na najjače koliko možete da podnesete i neka voda lije preko povređenog područja jednu minutu. Zatim odvrnite skroz hladnu vodu i neka hladna voda lije preko povređenog područja jednu minutu. Ovo smenjivanje tople i hladne vode treba ponoviti sedam puta, što traje oko 15 minuta. Ovaj petnaestominutni tretman treba raditi barem četiri puta na dan.

Drugi način kako možete da radite ovaj tretman je da jednostavno koristite kesu leda, a zatim veoma, veoma toplu flašu vode, ili pak jastuče koje greje.

Ako se povreda nalazi na šaci ili stopalu, možete čak i da napunite dve kantice, jednu sa hladnom vodom i mnogo leda unutra, a drugu sa vrelom vodom, što vrelijom koliko možete da podnesete. Onda jednostavno stavljate povređeni zglob ili gležanj u kantu vrele vode, držeći tako jednu minutu, a zatim stavljajući u kantu sa ledenom vodom, ponavljajući sve sedam puta, što će trajati oko 15 minuta.

Postoji još mnogo načina kako možete raditi ovu hidroterapiju smenjivanja toplog i hladnog. Koristite sopstvenu maštu.

Korak #4: Dodatne rutine

Hrana

Kada god ste povređeni, imate neku bolest ili oboljenje, uvek je najbolje da prestanete da konzumirate čvrstu hranu, te da odmah počnete sa pijenjem sokova. Jedan od nekoliko razloga zašto je to najbolje jeste to što iz sokova dobijate mnogo hranljivih sastojaka. Sveže, sirovo i organsko voće i povrće u sokovima daje koncentrovanu hranljivost, obezbeđujući velike količine vitamina, minerala, enzima, amino kiselina i drugih hranljivih supstanci, koje su vam potrebne da bi se telo izlečilo. Zašto onda ne bismo dali telu ono što mu treba, čak i više nego što mu treba? U svojoj klinici sam terapiju sokovima nazivao lečenje na prirodan način transfuzijom krvi kako biste stekli sliku o tome koliko je to moćna terapija. Takođe, svakoj čaši soka dodavao sam Super hranu plus kako bi se hranljive vrednosti širile celim telom.

Takođe, ne treba da jedete teške obroke i da pretrpavate gastrointestinalni trakt sa mnogo hrane, jer vam to oduzima mnogo telesne energije na varenje, da ne pominjem eliminaciju, što me dovodi do sledećeg koraka.

Eliminacija

Ja bih odmah uzeo i formulu za pražnjenje creva. Kad god se na bilo koji način ozledite, skoro svi imaju zatvor. Postoji mnogo razloga zašto je to tako, od boli zbog ozlede do emotivnog straha i šoka, koji obično prate ozledu. Trauma koju telo pretrpi skoro uvek uzrokuje zatvor, tako da je to potrebno sprečiti pre nego što se dogodi, tako što će creva odmah početi odlično da rade. Zatim bih nastavio sa korištenjem formule za creva #1 ili bilo koju drugu formulu za creva koja vam je pri ruci, te bih je koristio svakog dana dok ne osetite da više ne osećate bol, emotivnu traumu i šok i dok creva ne počnu ponovo sama normalno da funkcionišu.

Kako se nositi s boli?

Za nošenje s boli, obično ne preporučujem ništa. Malo boli, čak i umerene boli, prirodni je deo procesa lečenja. Vašem telu i vama to govori da nije vreme da obavljate normalne aktivnosti. Takođe ćete otkriti da će svi saveti napisani gore značajno ublažiti bol odmah, posebno ulje za duboko tkivo i verovatno nećete osećati nikakvu bol kroz dan ili dva. Ipak, ako vas užasno boli, predlažem vam tonik za nerve. Nikada ne savetujem farmaceutske tablete za ublažavanje boli. Kao prvo, one prikrivaju bol, pa dobijate osećaj da ste bolje, a da ne spominjem da će takođe dovesti do zatvora. Moj tonik za nerve će smanjiti bol i pomoći vam da zaspite, a istovremeno neće ometati telesni proces izlečenja i nikada neće dovesti do zatvora.

Sada, što se tiče toga da li možeš još nešto da uradiš nakon šest meseci, mislim da si se dobro izlečio i da su ti gležanj i koleno dobro. Preporučujem ti da ipak ne skačeš više sa traktora, nego da jednostavno siđeš kao sav normalan svet. Mislim da više nije potrebno da nosiš zaštitni zavoj, ali ako se s njim osećaš sigurnije, slobodno nastavi.

Skote, ponovo želim da ti čestitam što si sam stvorio svoje čudo izlečenja. Sjajno si to uradio! Takođe ti zahvaljujem što si podelio svoje iskustvo izlečenja sa nama, jer svako od nas u nekom trenutku života može ovako da povredi telo, tako da je važno znati da postoji alternativni način za lečenje kod kuće, jednostavna alternativa boli, torturi, beznadežnosti, finansijskom stresu i dužini trajanja oporavka, što je tako tipično za medicinsko lečenje trauma. Hiljadu puta sam svedočio u svojoj klinici da su medicinske procedure i lečenja zapravo pogoršavale stanje fizičke traume pacijenta, umesto da ga poboljšaju. Tako da, Skote, hvala ti na tome što veruješ i na tome što si to podelio s nama.

Doktor Šulc

Izvor  – drsulc.com

Ostavi komentar