maj
25
2016

Lečenje hemoroida prirodnim putem

hemoroidi1

Šuljevi ili hemoroidi prava su napast za Ijude, posebno za muskarce srednjeg doba. Bolest se pokazuje u obliku cvorica na proširenim venama na izlasku debeloga creva, tj. na anusu. Postoje unutrašnii i spoljni cvorici. Oni su mekani i bezbolni sve dok se ne upale. U vecini slucajeva bolest nastaje pogrešnim nacinom življenja i lošom ishranom. Bolest pogadja Ijude koji uglavnom sede i malo se krecu, a jedu malo voca i povrca. Bolest se u pocetku prepoznaje nesnosnim svrbežom u predelu anusa. Česta je pojava krvarenja što se javlja na kraju nužde. Razlikujemo lakši i teži oblik oboljenja a time i primereno lecenje lekovitim biljem.

Lečenje:

Za početak se preporučuje izbacivanje namirnica životinjskog porekla iz upotrebe, nabavite lekovito bilje za čišćenje creva i povećajte fizičku aktivnost.

Čaj:
1 lakši i teži oblik leci se isparavanjem nad jakim cajem od bršljanova lišca i pera (zelenih) crvenoga luka. Isparavati svako jutro i vece po 1/2 sata. Istim cajem potrebno je ispirati se poslije svake izvršene nužde

40 g stabljike zlatice s kamena

40 g cvetova i listova petrovca velikog

40 g hrastove kore (donje bele)

40 g listova i cvetova vreska – plavoga cveta

20 g listova bršljana

20 g stabljike ive trave

Trave usitniti i smešati. U 1 litru prokljucale vode staviti 10 g mešavine. kuvati poklopljeno 1 minut i ohladiti poklopljeno. Hladan caj preliti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl pre i 1/2 dcl posle jela. Posle napitaka pre jela, uzima se srednja kasika meda, a posle napitaka nakon jela, uzima se srednja kasika rafiniranog ili filtriranug maslinovog ulja. Posle napitaka koji se uzimaju izmedju jela, ne uzima se ništa. Hranu pripremati na obicnom biljnom ulju, jako raskuvati (sa što više raskuvanoga zelja), ne zapržavati – ulje se uliva u vodu u kojoj se kuva hrana. Kao u lecenju drugih bolesti probavnih organa, zabranjeno je pušiti cigarete, piti alkohol, jesti zapržena jela, konzervirane preradjevine, govedinu, sve vrste pecenja, vece kolicine slatkiša te vršiti naporan rad. Bolest se leci 30 dana.

Sastav čaja:

50 g stabljike zlatice s kamena

50 g petrovca velikog

50 g hrastove kore (donje bele)

40 g vrbove kore

30 g stabljike vreska

30 g stabljike ive trave

20 g listova kadulje

20 g korena idjirota

20 g cvetova gloga

20 g cvetova cmoga trna

Postupak lecenja i pripreme caja isti je kao i kod lakšeg oblika bolesti. Pije se, takodje, po istim uputstvima. Lecenje traje otprilike 55 dana. Posebno naglašavamo da je kod težeg oblika bolesti zabranjeno pušiti cigarete i piti alkohol .

Za lecenje se pokazala izuzetno dobra i biljka Hamamelis Virginijana, ali se tesko moze nabaviti.

Mast za lecenje hemoroida:

10 g ekstrakta od lišca i kore leske,
10 g lanolina,
25 g masti od pupova topole – crna topola.

Ostavi komentar

10 Komentara

 1. Svetlana says:

  Cao,ne znam da li to moze i u ovom slucaju da pomogne. Imam problem sa hemoroidima koji krvare oni su 3-4 stepen. I njih imam zadnjih 5god. Od kada imam iritabilni kolitis i dijareje. Nekada i 30-ak stolica dnevno. Pre 4 dana su mi radili podvezivanje hemoroida( unutrasnji su u pitanju). Ali i dalje krvarim a bolovi su neopisivi. Vise boli sada nego pre podvezivanja. Da li mora tako i da li Vi imate neko resenje?Molim Vas za pomoc i hvala❤

 2. Aleksandra says:

  Kako da pobedim suljeve u trudnoci? Da li treba da koristim neku od formula, ako da, koju?
  Pozdrav

 3. Pa gde da nadjem sve ove biljke. Nikad cuo za ove nazive a kamo li da znam gde da ih trazim!?

 4. Poceo sam metodu ciscenja crijeva sa najjednostavnijom metodom litar vode morska sol kao i dva iscedjena limunai pored toga sam nacedjenim sokovima.Stolica mi je uredna ali poslije popijene tecnosti mislim nalitar vode sa limunom isao sam nawc gdje je sama tecnost bilanije bilo tvrdje stolice da li je to normalno i smijem li nastaviti koristiti limun.Hvala

 5. Hemoroidi says:

  Recite mi kako tacno deluje ovaj lek i da li moze otkloniti problem trajno? Moja doktorka mi je rekla da moram korigovati i ishranu.

Ostavi komentar