dec
27
2015

Limun 10.000 puta snažniji od toksične hemoterapije!

limun

Već vekovima je poznato da je južno voće jedan od najvažnijih saveznika našeg zdravlja, a sada naučnici tvrde da čak i najteže bolesti mogu da se spreče uz malu pomoć ovih moćnih kiselih plodova.

Jedna od najnovijih vesti iz sveta medicine jeste da namirnica koju svi često koristimo, limun, uništava ćelije raka, odnosno zaustavlja razvoj tumora. Američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod koji uništava kancerogene ćelije.

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije, a što je veoma bitno, pritom ne utiče na zdrave ćelije. Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka, a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Vitamin C  popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospešuje sagorijevanje masti.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cele godine i to u različitim oblicima – kao limunada, dodatak čajevima,  cedjenim sokovima, zdravim biljnim  čorbama, slatkim i slanim  zdravim  prirodnim kolačima …

Ne zaboravimo da napomenemo da je i kora limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiču razmenu kiseonika u telu.

Ostavi komentar

1 Komentar

  1. PRIRODA IMA SVOJE ZAKONE… Dala nam je sve, što je neophodno za SREĆU, ZDRAVLJE… ali na žalost, mnogi to ne prepoznaju, ne primećuju i žive u zabrludi… Od SRCA, Dr VVV.

Ostavi komentar