okt
16
2014

Lobelija – biljna formula za poboljšanje rada pluća i nervnog sistema

SASTOJCI (TEČNI BILJNI EKSTRAKT)

Seme, mahune i nadzemni deo Lobelije (Lobelia inflata), Organsko jabukovo sirće (Malus sylvestris), 40%-tni žitni alkohol.

KAKO OVA FORMULA RADI

Lobelija je jedna od najboljih biljaka ikada data svetu. Ako se biljka koristi vešto, nema biljke koju zemlja proizvodi da je bezopasnija po ljudski organizam i nijedna moćnijeg dejstva u otklanjanju bolesti i povratku zdravlja nego lobelija.“ Lobelija je generalni korektor celog sistema, pošto se lako raširi i u mogućnosti je da utiče na celo telo. Lobelija je efikasan relaksant i veruje se da je najbolji kontra-iritans poznat čovečanstvu. Njeno dejstvo se odmah oseća na sluznom, mišićnom i nervnom sistemu, naročito simpatičkom nervnom sistemu. Kao moćni antispazmodik, lobelija dovodi to trenutne relaksacije i širenja bilo kog zgrčenog dela respiratornog sistema, kao što su bronhije, jednjak, glasne žice i grkljan. Ovo omogućava da (krv bogata kiseonikom) teče slobodno do tkiva. Lobelija je naročito važna u otklanjanju prepreka i zakrčenja u telu, naročito krvnih sudova. Ako postoji prigušenost u vazomotornom sistemu, ona to ispravlja, i ojačava mišićno delovanje zidova krvih sudova, što pokreće krv i na taj način je ključ za zdravlje čitavog tela.

ZAŠTO VAM JE POTREBNA OVA FORMULA

Lekovita upotreba: Apscesi, adinamija (nemoć), angina pektoris (razdražljivost srca), astma, trovanje krvi, problemi cirkulacije krvi, furunkuli, bronhijalni problemi, modrice, katar, male boginje, hladno znojenje, prehlade, kolik, kongestija, konstipacija, konvulzija, kašalj, grčevi u stomaku, gušobolja, digestivni poremećaji (dispepsija, nervozna dispepsija, akutna loše varenje, itd.), gušenje, dispneja, difterija, bol u uhu, ekcem, epilepsija, nesvestica, problemi sa povišenom temperaturom (groznice), ženski problemi, slabost srca, hepatitis, hidrofobija (ujedi ludih pasa), histerija, zapaljenja, ujedi i ubodi insekata, laringitis, male boginje, meningitis, nefritis, nervoza, podrhtavanje, upala trbušne maramice, upala pokosnice, encefalitis, zapaljenje plućne maramice, upala pluća, rhus dermatitis, reumatizam, šarlahna groznica, velike boginje, spazam (kičma, mišići, grudi ili genitalni organi), uganuća, iritacija želuca (male doze), tetanus, povraćanje (male doze), veliki kašalj i zarazne bolesti.

Tokom godina prakse dr Kristofera, lobelija je korišćena mnogo puta, sa brojnim čudesnim izlečenjima. Tokom vremena, lobelija je pomagala mnogima, od veoma mladih do veoma starih osoba, sa pozitivnim rezultatima ako se pravilno koristi. Što se tiče toga da je lobelija otrov, ovaj mit je proglašen od strane konvencionalne medicine da bi se odvratili potencijalni pacijenti od korišćenja ove biljke od Boga date. Jednom je dr Kristofer greškom na brzinu progutao 4 supene kašike tinkture lobelije zaslađene medom, umesto jabukovog sirćeta. Posle obilnog povraćanja zbog emetičnog delovanja biljke, nije osećao ništa drugo osim poboljšanje i nije pretrpeo nikakvu štetu, samo dobro čišćenje!

Veliki agens za isceljenje i olakšavanje

Mnoge osobe su uvidele veliku vrednost lobelije. Studenti u školi dr Kristofera, pri povredi, kao što je udaranje prsta čekićem, odmah su potapali povređeni deo u tinkturu lobelije. Ovo momentalno uklanja bol.

Lobelija, u kombinaciji sa drugim biljkama, vrlo brzo izvlači bol i zakrčenu krv. Samo nekoliko kapi tinkture lobelije vrlo brzo oslobađa bola u uhu. Bebe sa konvulzijama su momentalno smirivane trljanjem nekoliko kapi lobelije na desni ili usta. Strahovit bol od napora se ublažavao masiranjem povređenih mišića lobelijom. Ovo olakšanje je toliko brzo, da su ga pacijenti nazivali „blagosloveno“. Tinktura lobelije je takođe veoma korisna u borbi protiv trovanja krvi.

Mnogi porođaji su značajno olakšani upotrebom lobelije, bez obzira na majčine ranije teške porođaje. Upotreba lobelije će uticati na izbacivanje mrtvog ploda, da ne bi ostao u majčinom telu. Ljudi koji su se uvijali od bola i valjali po podu, odmah su bili smireni sa pola kašičice tinkture lobelije. Postoji toliko slučajeva čudesnih izlečenja upotrebom lobelije da su potrebne strane i strane da se opišu detalji. Zaista nema kraja mnoštvu načina kojima lobelija može biti upotrebljena za izlečenje i regeneraciju tela.

Budite mudri kada koristite lobeliju

Bilo je slučajeva kada je došlo do zastoja u disanju, kada je osoba uzimala previše lobelije, naročito bez pratećeg stimulansa. Jedna majka je masirala tinkturom leđa svoje bebe usled grčeva, bez očiglednih rezultata. Onda je dala bebi kap tinkture na jezik. Povraćala je i zatim se onesvestila. Majka je kontaktirala centar za kontrolu otrova i rečeno joj je samo da drži bebu i sačeka dok efekti biljke ne prođu kroz sistem (centar za kontrolu otrova nema zapis o bilo kakvoj šteti, prouzrokovanoj lobelijom). Otprilike posle sat vremena, beba se oporavila. Majka je, videvši moćni potencijal lobelije, bila opreznija posle toga. Dok koristite lobeliju, budite svesni koliko snažna može biti.

NAČIN UPOTREBE

Kod plućnih problema – koristi se najčešće tokom prirodnog inhaliranja, količina koja stane u kašičicu, pa do kašike, u zavisnosti od toga koliko je osoba slaba, na svakih 10 minuta, dok ne dođe do povraćanja. Naknadno popiti čaj od pitome nane.

Kod neuromišićnih bolesti (MS, ALS, MD, Parkinson..) – može da se uzima i oralno po potrebi, ali i da se koristi u kupkama, masažama i oblogama… Može da se koristi 150-300 kapi lobelije u kupki. Najbolje je kad se primenjuje u masaži.

Kod menstrualnih bolova i ostalih problema piti od 3 x 70 kapi do 5 x 70 kapi obavezno uz prateći stimulans (čaj od nane ili đumbira).

NETO KOLIČINA

100 ml

ČUVANJE

Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

ROK TRAJANJA

Neograničen.

LOBELIJU – BILJNU FORMULU ZA POBOLJŠANJE RADA PLUĆA I NERVNOG SISTEMA možete poručiti putem naše e-prodavnice ili putem telefona (+381) 061/166-2577.

Ostavi komentar

31 Komentara

 1. Molim Vas za pomoc, znaci popijem kasikicu lobelije i inhaliram se cistom vodom sa nekim uljem pa opet pijem? Ne razumem?

 2. kako naruciti iz Bosne

  • Ne šaljemo pakete izvan granice Republike Srbije. Jedina opcija je da vam neko od prijatelja donese paket ili da vam pošalje autobusom i sl. Takođe, možete da pokušate da nabavite preko naših kolega u inostranstvu tako što ćete se obratiti na kontakte sa linka: http://tinkturedrsulca.com/kontakt/

 3. Postovani, da li se tinktura lobelija koristi oralno ili kao inhalacija kada postoji problem sa plucima -adenokarcinom.

 4. Nisam bas shvatio kako da koristim ovu tinkturu,da li treba da je ukapam u caj ili vodu,i da popijem? I kako da narucim i gdje da preuzmem,posto sam iz Crne Gore.

  • Ne šaljemo pakete izvan granice Republike Srbije. Jedina opcija je da vam neko od prijatelja donese paket ili da vam pošalje autobusom i sl. Takođe, možete da pokušate da nabavite preko naših kolega u inostranstvu tako što ćete se obratiti na kontakte sa linka: http://tinkturedrsulca.com/kontakt/

   • Dakle ne postoji nikakav kontakt i nacin da tinkturu preuzmem u Cg?

   • Ne šaljemo pakete izvan granice Republike Srbije. Jedina opcija je da vam neko od prijatelja donese paket ili da vam pošalje autobusom i sl. Takođe, možete da pokušate da nabavite preko naših kolega u inostranstvu tako što ćete se obratiti na kontakte sa linka: http://tinkturedrsulca.com/kontakt/

 5. Pozdrav, šaljete li u Hrvatsku?

  HVALA

 6. Postovani,
  Imam srednje teški hronični opstruktivni bronhitis, pa me interesuje da li vaš preparat i koji, ima pozitivan efkat i kolika je cena tog preparata.

  Hvala

 7. Kako se moze naruciti ovaj lijek

  • Proizvode šaljemo kurirskom službom „Daily Express“, paket stiže za 1 dan od dana kada je poslat. Plaća se pouzećem i troškovi prevoza se plaćaju naknadno. Da biste poručili, potrebno je da nam ostavite sledeće:
   1. Ime i prezime
   2. Ulica i broj
   3. Mesto
   4. Poštanski broj
   5. Broj telefona
   6. Šta poručujete

 8. Hvala puno na odgovoru…od trenutka narudzbe koliko je potreno da stigne lek?Iz Beograda sam.

 9. Kazite mi da li mogu trudnice da koriste ovaj lek?Hvala

  • Bilo bi dobro da nam se javite na mail – tinkture@yahoo.com. Generalno, ono što mi savetujemo (kao što savetuje i sam Šulc) jeste da i trudnice mogu uzimati formule, ali nešto blaže doze (mi savetujemo upola manje doze). Nekolicina trudnica je već uzimala tinkture i one su blagotvorno delovale na njihovo stanje. Ali, naš savet je da se pre bilo kakve upotrebe konsultujete sa nama.

 10. Dobar dan! Moja cerka ima cetiri ipo godine …sa nepunih godinu dana je dobila ekcem na licu…ja sam nasla u Srbiji kremu od nocurka i mazem joj redovno koja joj pomaze za ekcem…nisam zelela da joj stavljam bilo kakve hormonske kreme…medjutim prosle zime ( mi zivimo u Australiji) je imala dva puta virusnu infekciju pluca…pila je antibiotik i kazu doktori da ima problem sa bronhitisom…ja stvarno ne zelim da joj dajem bilo kakve sirupe i lekove i pumpice za to…da li ima neka tinktura koju bi ona mogla da pije…ili samo moze tim inhaliranjem sa lobelijom to da sredi…mnogo dece ovde imaju taj problem…molim vas napisi te mi sta da uradim…ja prosto mislim da mnogo sto sta kazu a da to nije istina ….ako je moram inhalirati da li i za decu vazi na deset min inhalacija ili ne…unapred zahvalna mama Lidija

 11. stoyanka says:

  da li pacijenti sa dijagnozom opstrukcija pluća mogu koristiti ova lijek

 12. Can I order this product in Slovenia? Thank you for information.

 13. Kadira S. says:

  Dobar dan!

  Mene interesuje kako nabaviti vase proizvode jer ja zivim u svedskoj?

  • Za sada jedino da mi pošaljemo nekom vašem prijatelju ili rodjaku na teritoriji Srbije ii regiona bivše nam države pa da oni vama pošalju dalje

Ostavi komentar