jul
28
2015

Napravite sami piling za umorna stopala


Tea-Tree-and-Mint-Homemade-Foot-Scrub-by-Kate-Bello
Proveli ste određeno vreme u neudobnoj obući? Ili vam sa dolaskom toplog vremena neprijatno otiču stopala? Ne brinite, predlažemo vam jednostavan recept za piling i masažu, posle kog ćete se osećati kao novi.

Trebaće vam morska so, bilo koje biljno ulje, ulje čajevca i ulje peperminta. So će umiriti ispucalu kožu i poboljšati cirkulaciju. Ulje čajevca ima izuzetna antibakterijska i antiseptička svojstva, tako da vam može pomoći i u bor bi protiv gljivica. Pepermint ulje sadrži brojne minerale i hranljive materije, uključujući gvožđe, magnezijum, kalcijum, kalijum, bakar. Izaziva efekat hlađenja i smiruje upale, tako da je idealan saveznik za vrućine, kada su nam stopala svakodnevno u ne tako sjajnim uslovima. Biljno ulje služi kao baza, kako bi eterična lakše prodrla u kožu, razgradila se i postigla najbolji mogući efekat.

Uputstvo: čistu teglu napunite sa 3/4 soli. Dodajte biljno ulje do vrha, a potom po 5-6 kapljica od svakog eteričnog ulja. Osećaj bi trebalo da bude golicljiv i rashlađujući, ali ukoliko osetite peckanje, to znači da vam treba manja količina eteričnih ulja. Piling možete koristiti kad god osetite potrebu.

Ostavi komentar