maj
12
2016

Nedostajući element – Germanijum

Germanij

Ako niste još saznali za germanijum, sigurno ćete uskoro čuti za ovaj čudesan element. Smatra se da germanijum donosi proboj u svetu savremenog nutricionizma. Ovaj izvanredni element ima svojstva antioksidansa, katalizatora kiseonika, elektro-stimulansa i imuno-stimulansa.Istraživanja germanijuma započela su još pre 30 godina. Odonda interes publike prema ovom elementu stalno raste.

Potvrđeno je da germanijum igra važnu ulogu u zdravlju čoveka. Mnoga istraživanja pokazuju da pomaže u snižavanju krvnog pritiska i holesterola, štiti od slobodnih radikala, smanjuje bol, ublažava simptome reumatoidnog artritisa i  poboljšava zdravlje kompletnog organizma. Pretpostavlja se da germanijum takođe deluje na mnoge viruse i bakterije.

Studije pokazuju da germanijum stimuliše rad imunog sistema pacijenata sa rakom, kao i zdravih ljudi. Japanski i američki naučnici svedoče o tome, da germanijum aktivira zaštitni mehanizam tela.

Manjak germanijuma u organizmu

Germanijum, element, koji se do sada nije nalazio na popisu minerala i vitamina neophodnih našem telu, toliko je važan, da njegov nedostatak može biti koban za naše zdravlje. Manjak germanija povezuje se s mnogim bolestima, na primer…

artritis
astma
rak
srčane bolesti
dijabetes
visoki pritisak
leukemija
hronični umor
neuralgija
osteoporoza
slab imunitet

Ali zašto se germanijum, koji je toliko važan, ne nalazi na popisu vitamina i minerala? Na žalost, često prođe puno godina od trenutka otkrića do njegovog javnog priznanja u medicinskom svetu. Iako su istraživanja Germanijuma počela već pre 30 godina, on još uvek nije zauzeo svoje pravo mesto između drugih važnih nutrijenata.

Prirodni izvori germanijuma

Japanski naučnik dr. Kazuhiko Asai, koji je prvi otkrio organsko jedinjenje germanijuma – germanium seskvioksid (Ge-132), bio je iznenađen kada je otkrio da ugalj sadrži visoke količine germanijuma. Budući da ugalj nastaje raspadom i zgušnjavanjem biljnih supstanci, Asai je pretpostavio da se germanijum nalazi u nekim vrstama biljaka.

Njegova se pretpostavka potvrdila! Visoke količine germanijuma sadržale su biljke koje su već odavno poznate zbog svojih lekovitih svojstava – ginseng, aloe vera, shiitake gljive, češnjak i gavez! Germanijum se takođe nalazi u povrću, semenkama, celovitim žitaricama  ali njegova je količina u njima toliko beznačajna da nema terapeutski učinak. Značajni udio germanija imaj shiitake gljive, beli luk, aloe vera, gavez, gingseng

Organski germanijum može pomoći kod lečenja…

reumatoidnog artritisa i reumatizama
raka debelog creva, prostate, pluća, jajnika,
leukemije
astme
dijabetesa
osteoporoze
depresije
shizofrenije
gastritisa i čireva
gripe i prehlade
alergije
srčanih bolesti – angine pektoris, hipertenzije, arterioskleroze
Parkinsonove bolesti
cerebralne skleroze
kožnih oboljenja – ekcemi, bubuljice, herpes
epilepsije
očnih bolesti (glaukom, katarakta, upala rožnjače itd)

 

Ostavi komentar

1 Komentar

  1. Radmila Puhača says:

    Pozdrav poštovanom doktoru. Nisam pročitala ni deo koji je napisao a zanemela sam. Respekt. Obraticu Vam se.????

    Poslano s mojeg iPada

    12.05.2016., u 09.31, TINKTURE DR ŠULCA napisao:

    > >

Ostavi komentar