dec
30
2016

Saveti dr Šulca: Noćna mora u bolnici – Zašto povraćate?

bolnica

Pitanje

Dragi doktore Šulc,

Sin mog prijatelja, Skot, ima 27 godina. Sredinom juna ove godine bio je na roštilju i jeo piletinu sa roštilja. Kada je došao kući te večeri, nije se dobro osećao. Od tada je mnogo puta bio u bolnici. Nijedno lečenje koje su primenili na njemu nije mu donelo nikakvo olakšanje. Evo šta se sve dešavalo od tada do danas.

Skot je počeo da povraća svakog dana, bilo je to oko dve nedelje pre nego što je otišao u hitnu pomoć. Tada mu je dijagnostifikovana hernija i poslali su ga kući. Kod kuće je nastavio da povraća. Vratio se u drugu bolnicu gde su mu dijagnostifikovali divertikulitis i poslali ga kući gde je čekao na još nalaza, te je sve vreme nastavljao da povraća. Skener se pokazao kao negativan.

Ponovo se vratio u bolnicu zbog povraćanja i rekli su mu da mora da ode na operaciju kako bi odstranili deo debelog creva, koji je bio zahvaćen divertikulitisom. Otišao je na operaciju i odstranili su mu deo debelog creva, te su ga poslali kući sa drenerom koji je išao iz donjeg dela stomaka. Nastavio je da povraća, izbacivao je mnogo i nije mogao da jede. Ponovo je otišao na operaciju i rekli su mu da je povraćanje posledica curenja iz debelog creva gde su mu uradili operaciju. Rekli su da curenje nije njihova greška i da je uzrokovano manjom saobraćajnom nezgodom koja mu se desila nakon operacije, iako on uopšte nije bio ozleđen u toj nezgodi. Takođe, važno je primetiti da je on ponovo počeo da povraća pre nego što se saobraćajna nezgoda dogodila.

Nakon druge operacije, ponovo su ga poslali kući. Nastavio je da povraća i nije mogao da zadržava hranu. Ponovo se vratio u bolnicu i ovaj put su mu predložili ileostomiju. (Ileostomija je operacija kada se hirurškim putem ileum dovodi u vezu sa trbušnim zidom koji se zatim zatvara.) Nedelju dana pre Dana zahvalnosti, ponovo je otišao u bolnicu i ovaj put su mu uradili ileostomiju. Rekli su mu da će morati da mu je rade 3 meseca dok mu se crevo ne oporavi, a onda će se stanje popraviti ili će morati da ga odstrane. Zatim je otpušten i poslali su ga kući.

Pet meseci kasnije, Skot je bio u bolnici i kod kuće bezbroj puta, imao je tri velike operacije, nastavio je da povraća i nije mogao da zadržava nikakvu hranu.

Ponovo se vratio u bolnicu, gde leži i sada dok ja ovo pišem. Ovaj put mu leče pankreatitis, kojeg su na početku svega ovoga samo spomenuli, ali ga nisu lečili.

Njegova žena se raspitivala zašto ga nisu lečili od toga na samom početku, ali ću morati od nje da saznam šta su joj odgovorili na to. Staviće ga na posebnu ishranu za pankreatitis. Još uvek ne može da zadržava hranu i sada mu se pojavila bol na levoj strani koja se širi po leđima. Ova bol mu se nije javljala pre.

Dakle, od juna, što je bilo pre šest meseci, Skot povraća i veoma je bolestan bez ikakvog olakšanja. Nije imao herniju, nisu mu bile potrebne sve te operacije, ileostomija, koja mu je nepravilno dijagnostifikovana, on i dalje pati… i znam da je ovo jedan od hiljadu primera tradicionalnog zapadnjačkog metoda „vežbanja“ medicine, gde samo nagađaju dijagnozu, gde se rade zahvati koji nisu neophodni, ne pomažu i pacijent i dalje ima isti problem i nastavlja da pati. Sve ovo je veliki napor za njega i njegovu porodicu.

Kao registrovana medicinska sestra, radila sam u jedinicama intenzivne nege, hitnoj pomoći, na hirurgiji, lečila sam ljude kod kuće, predavala u školi, radila sam intravenozne terapije, u mobilnoj hitnoj pomoći, te podučavala na časovima zdravog kuvanja, tako da sam videla mnogo toga. Ipak, ono što me najviše pogađa jeste to kako zapadnjačka medicina laže pacijentima. Rade to tako što pacijentima ne govore celu istinu. To je zato što ne dobijaju novac ukoliko nauče pacijente da moraju da budu odgovorni za svoje zdravlje i ako ih nauče kako da se brinu o sebi. Takođe, velika trojka – srčane bolesti, rak i dijabetes, bolesti su koje mogu da se spreče i izleče. Po meni je ovo nesavesno.

Radujem se Vašem odgovoru.

Odgovor

Draga G.T.

Veoma mi se sviđa tvoj rezime, ni sam ne bi mogao to bolje da sročim. Ako mi ikada bude potreban pisac koji će pisati za mene, pozvaću tebe. Skot je veoma srećan što te ima kao porodičnog prijatelja. Ispod ću ti napisati mnoga objašnjenja i rešenja lečenja na prirodan način sa biljnim lekovima.

Kao prvo, da zaključimo…

Problem: povraćanje

Lečenje:

Bolničko lečenje

Bolnica dijagnostifikovala herniju

CT pregled

Povratak u bolnicu

Bolnica dijagnostifikovala divertikulitis

Operacija, odstranjivanje dela debelog creva, stavljanje drenera

Povratak u bolnicu

Operacija „procurela,“ uzrokovala infekciju, izveden drugi zahvat

Povratak u bolnicu

Treća operacija – ileostomija

Povratak u bolnicu

Dijagnostifikovan pankreatitis (upss?)

Bol, šest meseci kasnije

Povraćanje se nastavlja

Sada živi u bolnici

Nažalost, priče kao što su ova dobijam mejlom svaki dan! I ljudi se pitaju zašto tako mrko gledam na medicinske doktore, lekove i bolnice, te veliku većinu moderne medicine.

Hajde da razložimo ovo na jednostavne delove, sa velikom dozom zdravog razuma…

Pravilo lečenja na prirodan način #1:

Ne jedite piletinu sa roštilja! Iako sam u ovom slučaju siguran da je to samo bila „kap koja je prelila čašu.“

Roštilji u dvorištu poznati su po trovanju hranom. Ovo se dešava obično zbog nepravilnog čuvanja životinjske hrane, te kontaminiranja pribora za jelo, tanjira i površina s kojih se jede sirovo meso, koje sadrži na milione bakterija, a zatim se ove bakterije unose u organizam i uzrokuju ozbiljno trovanje organizma. Još jedan razlog je zato što se meso sprži sa vanjske strane jer je roštilj obično prevruć, a ne bude dobro pečeno iznutra, zbog čega ponovo unutra ostaju otrovne bakterije.

Iako bih vrlo rado da mogu da okrivim piletinu za Skotove probleme, ovo trovanje hranom bila je samo „kap koja je prelila čašu“ zdravlja koje je već bilo narušeno kod ovog mladića, te je iznelo na površinu degeneraciju zdravlja i bolest, od hroničnog stanja, koje se gnojilo ispod površine, do akutnog bolesnog stanja.

Ono što pod ovim mislim jeste da je ovaj čovek već 99% bio bolestan, ali iz nekog razloga to nije znao. Piletina sa roštilja je samo bila okidač za hroničnu bolest. Po svom kliničkom iskustvu mogao bih da kažem da je on mesecima, pa čak i godinama, zanemarivao sve vrste probavnih upozorenja. Bolest kao što je ova, i ovako ozbiljna, retko kad se dešava preko noći.

Primer ovoga bi bio, nasuprot popularnom verovanju, to što slepo crevo ne pukne odjednom i iznenada. Akutna upala slepog creva je krajnji rezultat hronične impakcije fekalnog materijala na ulazu u slepo crevo, „blokiranja,“ uzrokujući infekciju, zapaljenje, a zatim akutnu upalu slepog creva. Ideja pucanja je priča za plašenje koju šire bolnice kako bi ljudima prodavali bespotrebne operacije.

Ono što želim da kažem jeste da su potrebne godine posvećenog nezdravog načina života i ignorisanja znakova upozorenja kako biste bili bolesni kao Skot u tako mladim godinama života. Jedenje mesa sa roštilja je jednako loš izbor kao što je i loš izbor hrane.

Pravilo lečenja na prirodan način #2:

Kada povraćate, to je samo zaštitna mera vašeg organizma kada nešto nije u redu u probavnom traktu. Vaše telo ne radi protiv vas, ono uvek radi ono što je najbolje da vas izleči, da vam spasi život! Dakle, kada telo radi nešto, radi ono što je najbolje da vam popravi stanje i da vas izleči. Povraćanje je znak da nešto nije u redu u probavnom traktu, te da telu nije potrebna hrana koja se nalazi u želucu, tako da pokušava da je se reši.

Razlog A

Kao prvo i najčešće, povraćanje je obično uzrokovano preopterećenjem određenom vrstom hrane. Obično se jednostavno desi da pojedete previše hrane, užasnu kombinaciju hrane ili neku veoma lošu masnu hranu, te vaše telo (koje je pametnije od vas), kaže „To je to! Neću ovo više da trpim.“, te jednostavno odbije da prihvati hranu, obrće proces varenja i izbacuje hranu na usta.

Razlog B

Takođe ćete povraćati kada vaše telo otkrije da hrana koju ste pojeli ima neku vrstu toksina u sebi, kao što su bakterije. Moguće je da je ovo uzrok zašto je Skot uopšte počeo da povraća, ali vas uveravam da ovo nije pravi Skotov problem. Bakterije, virusi, gljivice i drugi toksini koji na neki način uđu u probavni trakt, uzrokuju ozbiljnu štetu, a naposletku mogu i da vas ubiju. Tako da ponavljam, vaše telo otkriva te otrove, obrće se proces varenja, dolazi do podrigivanja hrane, povraćanja ili dijareje, hvala Bogu. Zato uvek kažem da bez obzira šta se dešava, bez obzira kako izgleda, vaše telo radi najbolje što zna kako bi vam spasilo život.

Ovo je razlog zašto lekovi za zaustavljanje povraćanja ili zaustavljanje dijareje imaju suprotno dejstvo od onoga što vaše telo čini da vas spase. U suštini, većina medicinskih lekova, u pokušaju da se osećate bolje – kao što su lekovi za suzbijanje kašlja, snižavanje temperature ili lekovi protiv dijareje, itd. – čini upravo suprotno od onoga što telo nastoji da postigne!

Razlog C

Ovaj razlog je mnogo ređi, ali važi u Skotovom slučaju, a to je da kada je bilo koji od unutrašnjih organa za varenje inficiran, nadražen, zapaljen, zapušen ili začepljen, telo zna da više ne može da primi hranu, ili pak da je svari ili asimiluje, tako da prirodno dovodi do povraćanja. Ovo može da bude slučaj kod:

Hepatitisa (hepa = jetra + itis= zapaljenje)

Kolitisa (col = debelo crevo + itis= zapaljenje)

Gastritis (gastrik = želudac + itis= zapaljenje)

Ili u Skotovom slučaju…

Pankreatitis (pancreas + itis= zapaljenje)

Divertikulitis (diverticula = male hernijacije debelog creva + itis= zapaljenje)

Kao što možete da vidite, sve ove reči jednostavno znače zapaljenje određenog organa za varenje. Kada su želudac, duodenum, tanko crevo, debelo crevo, jetra ili gušterača inficirani, nadraženi, zapaljeni, otečeni ili, što je još gore, začepljeni, sigurno će doći do povraćanja.

Sećate li se, uostalom, kada sam rekao da je Skot godinama zanemarivao znakove bolesti? Ako je Skot zaista već imao divertikulitis, što znači da su mu hernijacije u debelom crevu bile zapaljenje, moje pitanje je zašto je uopšte imao hernijacije u debelom crevu? A odgovor na to je da su te hernijacije uzrokovane godinama sporog varenja, impakcije fekalnog materijala, zatvora, što je dovelo do širenja i hernijacija na zidovima debelog creva. Zato sam ranije rekao da je Skot već godinama ignorisao svoju bolest pre nego što se desio ovaj slučaj povraćanja.

Molim vas, hajde da okrivimo medicinske doktore za većinu besmislica i trauma koje su mu priredili, ali ni Skot u ovom slučaju nije nevin. Niko ga nije silio da se podvrgne svoj toj medicinskoj torturi. Dobrovoljno je pristao na sav bol, torturu i operacije, te je za sve to i platio. Mogao je da pročita moj blog pre šest meseci!

Pored toga, lekovi kao što su Aspirin i Acetaminofin zajedno sa alkoholom, gaziranim sokovima i kafom su uzrok broj jedan za eroziju želučane sluznice i zapaljenje probavnog trakta. Apsirin uzrokuje krvarenje u želucu, a Ibuprofen, zajedno sa većinom ne-steroidnih lekova protiv zapaljenja (NSAID-a) uzrokuje krvarenje jetre.

Pravilo lečenja na prirodan način #3:

Nemojte da idete u bolnice i kod medicinskih doktora, osim ako niste skoro mrtvi… pa i tada, možda ne bi bilo loše da sačekate!

Kao prvo, probajte svaki mogući način lečenja na prirodan i alternativni način.

Kao drugo, kod svih bolesti, morate da prestanete da jedete i da počnete da pijete sokove. Kao treće, ne dozvolite medicinskim doktorima da vam vade organe. Bog ih je sve stavio u telo sa razlogom!

Tretmani lečenja povraćanja na prirodan način

Zapamtite, kad povraćate, nemojte protiv toga da se borite i nemojte da pokušavate da zaustavite. Ponavljam, vaše telo samo pokušava da vam pomogne da vam bude bolje, da vas izleči, popravi problem i moguće da vam spase život od ozbiljnog trovanja. Tako da, umesto da se borite protiv povraćanja, pomozite svom telu.

Tretman #1:

Dobar način da pomognete svom telu kada osećate da ćete povratiti ili kad povraćate, jeste da popijete jednu litru ili više tople vode, a unutra možete da iscedite limun. Niko ne želi da povraća guste lazanje ili špagete (to je užasno iskustvo), tako da treba da razvodnite hranu koja se nalazi u želucu sa mnogo vode. Topla voda će opustiti mišiće želuca i jednostavno razvodniti hranu, tako da će ona lako da se izbacuje. Zbog limuna će svemu ukus biti malo bolji i razrediće sluz, pa će sve ponovo da se izbacuje bez napora. Sve dok povraćate, treba da pijete ogromne količine vode.

Tretman #2:

Nakon što ste prestali da povraćate, uzmite 8 do 12 pipeta mog tonika za VARENJE u nekoliko mililitara vode.

Tretman #3:

Iz razloga što uvek kažem da je začepljenje koren uzroka svih bolesti, odličan prirodni tretman posle povraćanja – posebno ako se sumnja na neko začepljenje – jeste ispiranje organa na koji se sumnja. Za želudac, tanko crevo i debelo crevo, uzmite moj preparat za ispiranje creva #1, a za jetru, žučnu kesu ili gušteraču, koristite moj preparat za ispiranje creva, a zatim odmah nakon toga uradite petodnevni program detoksifikacije jetre.

Ako sumnjate da ste imali neku vrstu trovanja hranom i osećate bol u donjem delu trbuha, ili već imate dijareju, koristite velike doze moje formule za creva #2. Ovo će apsorbovati i neutralizovati sve otrove u crevima. Bentonit glina može da apsorbuje 40 puta svoje težine otrova, a aktivirani ugalj vrbe može da apsorbuje preko 3,000 poznatih otrova.

Konačno

Molim vas da zapamtite da iako je lako okriviti medicinske doktore, bolnice i lekove, Skot je taj koji je odgovoran za sve ovo. Slušajte, niko više od mene ne misli da su medicinski doktori samo neznalice i pohlepni mesari. I niko više od mene ne voli kukanje na prakse moderne medicine i svu fizičku, emotivnu, duhovnu i finansijsku bol, patnju i torturu koju sprovode. Ali, rekavši sve ovo…

Skot nije trebalo dobrovoljno da pristane na svu ovu torturu, tako da je on odgovoran, bilo to iz razloga što ne zna ili zbog toga što veruje doktorima i bolnicama.

Predlažem da mu pošalješ moj odgovor, ili da mu ištampaš, da mu probudiš zrno sumnje u umu. Ko zna dokad će morati da se muči pre nego što shvati neke stvari. Većina Amerikanaca dozvoljava medicinskim doktorima da ih seku dok ne ostane ništa s čim mogu da se bore ili dok pacijent više ne može na nogama da izađe iz bolnice. Nadam se da će Skot izaći odande dok još uvek može da ide na nogama, da će preuzeti odgovornost i početi da živi novi život, da će promeniti način života i stvoriti moćno zdravlje.

Za nekoliko godina, možda će zahvaljivati Bogu na blagoslovu piletine sa roštilja koja ga je navela da stvori novi život.

Doktor Šulc

PS: Molim te nemoj da Skot pokaže ovaj blog medicinskim doktorima ili da ih pita šta misle o mom odgovoru. Mislim da je on takav tip ljudi, kao što je i većina ljudi, koji će pitati medicinske doktore šta misle o idejama doktora Šulca. Nije mi potrebno ulje na vatru ili da privlačim pažnju na sebe i svoj rad. Osim toga, oni služe piletinu sa roštilja u svojim zatvorima, nemaju vegeterijanske obroke ni sveže sokove, tako da te molim da me Skot izostavi iz svoje odluke. Hvala.

Izvor

Ostavi komentar

1 Komentar

  1. Ante Nevistic says:

    da

Ostavi komentar