maj
13
2016

Opasnosti CT pregleda, Dr Šulc

CT

Uvek kažem da ukoliko budem toliko nesrećan da me pregazi voz, pa moj gornji deo tela bude bačen na jednu stranu pruge, a noge na drugu, želeo bih da mi urade CT pregled, magnetnu rezonancu i želim da me vrhunski tim hirurga sastavi i vrati sve na svoje mesto. Međutim, osim da se desi neka velika katastrofa i dođe do toga da se moram lečiti na traumatologiji, uvek kažem da je većini ljudi bolje ako izbegavaju svu moguću medicinsku negu, posebno kada se radi o postavljanju dijagnoze i lečenju bolesti.

Sećam se da sam čitao studiju pre nekoliko godina (na razočaranje većine onkologa) da uprkos svim zadivljujućim tvrdnjama o napredovanju medicinske nege i lekova, prosečna osoba sa rakom, živela bi duže da jednostavno ne čini ništa od lečenja, te da bi tako mogla da nadživi sve one koji izaberu agresivnu medicinsku terapiju. Tako je, ako obolela osoba baš ništa ne uradi po pitanju medicinskog lečenja, ona zapravo živi duže! U suštini, u studiji se dalje govori da bi takođe imala bolji kvalitet života, manje bi se mučila, a da se ne spominje ušteda od nekoliko stotina hiljada dolara i izbegavanje davanja kuća i cele ušteđevine doktorima, farmaceutskim kompanijama i bolnicama.

Da se vratimo na CT preglede… Sada su otkrivene činjenice koje pre nisu bile poznate. Prema većini nedavno otkrivenih dokaza, mnogi od CT pregleda nisu potrebni, navodi se prema rečima dr. Rite F. Redburg, urednice časopisa „Archives of Internal Medicine“ (Arhiv interne medicine).

Godine 2007. (kada su izašli najnoviji podaci), procenjivalo se da 29.000 Amerikanaca može da dobije rak jer su uradili CT pregled, a da će više od 15.000 umreti od raka zbog CT pregleda! To znači da su CT pregledi jedan od najvećih uzroka raka i smrti! Zar ne misli još neko osim mene da je ovo suludo?!

Pre nekog vremena pozvao me stari prijatelj. Njegova žena je imala ozbiljne bolove u trbuhu i on me nazvao da pita za savet. Nakon što sam ga pitao nekoliko pitanja, pretpostavio sam da se verovatno radi o nakupljenim gasovima, te sam predložio tinkturu za varenje – Želudac, moćno sredstvo protiv nadimanja koje veoma dobro pomaže kod loše probave, gorušice, refluksa kiselina, gasova, mučnine, itd. Rekao je da se plaši, a ja sam mu čak predložio i da joj stavi flašu tople vode preko donjeg dela trbuha, nekoliko čajnih kašika formule Creva 2 u pola litre vode, da radi blago istezanje, da se klistira, a onda je on zvučao kao da idem predaleko, pa mu nisam ni spominjao da stavi prst u njen anus i da ga stimuliše.

Uprkos mojim savetima, odvezao ju je kasnije te noći u hitnu pomoć. Čekali su nekoliko sati na pregled dok je ona bila u agoniji od bolova (jer nisu poslušali moj savet o uzimanju lekovitog bilja), a onda je konačno medicinski doktor predložio CT pregled i oni su se složili. Nazvali su me iz bolnice i ponovo me pitali, rekavši mi da medicinski doktori žele da uradi CT pregled i da su već uzeli krv i počeli da joj daju hemikalije, a ja sam ponavljao „Idite odatle! Verovatno se samo radi o gasovima!“ Takođe sam im rekao da su CT pregledi opasni i da su jednaki stotinama zraka kod izlaganja radijaciji, i u tom trenutku sam imao osećaj da ih gubim, kao da su van sebe.

Uprkos svemu, uzeli su još krv, dali joj više hemikalija, uradili CT i nakon šest sati nisu ništa pronašli, rekli joj da ide kući i da se verovatno radi samo o gasovima…

Ono što im nisu rekli jeste račun koji je došao mejlom za sedam dana i iznosio preko 8.000 dolara, a da je CT snimak koji su joj dali jednak radioaktivnom izlaganju od 442 X-zraka kroz prsa!

Nazvali su me nakon nekoliko dana i rekli da se osećaju zaista glupo. Svi mi činimo gluposti. Samo se nadam da ona nije jedna od onih 50.000 koji će dobiti rak ove godine zbog bespotrebnog CT pregleda.

Tako da, ponavljam: Godine 2007, kada je objavljena najnovija studija na ovu temu, procenjeno je da se kod 29.000 Amerikanaca razvije rak jer su uradili CT pregled, te da će više od 15.000 umreti od raka zbog CT pregleda! To znači da su CT pregledi jedan od glavnih uzroka raka i smrti! Zar ne misli još neko osim mene da je to suludo?!

Dr Šulc

IZVOR- drsulc.com

Ostavi komentar