sep
14
2016

Saveti dr Šulca: Povećanje nivoa hormona na prirodan način kako bi se poboljšala plodnost

sperm-donation

Pitanje

Dragi dr Šulc,

imam 41 godinu i moj muž i ja pokušavamo da dobijemo dete. Nakon godinu dana pokušavanja (znam da smo kasno počeli, ali smo se venčali pre godinu i po dana, ja sam kasni cvet), još uvek nismo uspeli u tome. Uradila sam test hormona i oni su pokazali da mi je nivo hormona nizak (posebno FSH i AMH). To me ne čudi, jer znam da ti nivoi opadaju s godinama, ali viđam mnogo žena koje začnu kasnije u životu, a ja se osećam vrlo mlado i vodim zdrav način života.

Svakog meseca uzimam mešavinu hormona za plodnost i riblje ulje kako bi atmosfera u mom telu bila dobra. Pre sam takođe koristila i vaše proizvode za čišćenje i upravo sam završila čišćenje creva. Volim vaše proizvode i verujem u njih.

Nedavno sam bila na razgovoru u klinici za plodnost i oni su mi predložili veštačku oplodnju zbog mojih godina i malog broja jaja. Od četiri hormona na testu, samo dva prethodno spomenuta bila su malo povišena (što nije nemoguće) za prirodno začeće. Želim da verujem da je sve moguće ako zaista u to verujete. Moje telo je zdravo, osim što imam mali polip, kojeg planiram da otklonim, jer mi se to čini razumnim, kako bih stvorila najbolji nivo osnove za začeće.

Više mi se sviđa ideja da se začeće desi na prirodan način i uz pomoć prirodnih proizvoda. Osećam da ovo može da uspe (ako Bog da).

Čitala sam o vašim prepratima za žene i zanimaju me njihove moguće koristi za ono što pokušavam da postignem. Moj cilj je da uradim sve što je potrebno kako bih začela dete na prirodan način.

Moje pitanje je da li vaš proizvod za žene može da mi bude od koristi za nivo hormona?

Takođe, koliko često preporučujete uzimanje ovog preparata?

Svaka povratna informacija bi mi značila. Hvala Vam, dr Šulc, unapred zbog znanja koje delite i mudrosti u oblasti lečenja na prirodan način.

Odgovor

Draga Keti,

ovo nije težak zadatak. Imao sam na stotine pacijentkinja na svojoj klinici koje su bile starije od tebe, sa nižim nivoom hormona koji stimuliše folikule (FSH) i AMH, te koje ni u kom slučaju nisu bile zdravije od tebe, pa su uspevale da ostanu trudne, imale su zdrave trudnoće i naposletku su rađale zdravu decu.

Savetujem ti da uradiš sledeće:

Prvo: Izbaci otpad

Uvek savetujem, kao prvo i najvažnije, treba početi sa “5-dnevnim programom čišćenja creva”. Creva se nalaze oko jajnika, jajovoda, materice i svih delova ženskih reproduktivnih organa. Bilo da se radi o bilo kakvoj neravnoteži, bolesti ili poremećaju, ili da žena samo želi da bude plodna i da zatrudni, najbolje je započeti s tim da su creva očišćena, uravnotežena i da pravilno funkcionišu. U redu, ti si ovo već uradila. Bravo!

Drugo: Ishrana

Telo stvara hormone uz pomoć kvalitetne ishrane (ne uz pomoć pice i gaziranih sokova), tako da postoje dva načina da se kvalitetno hraniš. Najvažnije je da počneš sa odličnim programom ishrane. Zdrava biljna hrana će ti obezbediti dovoljno proteina, kalcijuma, itd. I takođe, nabavi sokovnik!

Treće: Još ishrane

Čak i kada budeš na vrhunskom programu ishrane, predlažem da uzimaš hranljive dodatke ishrani. Treba da prestaneš sa mešavinom vitamina za plodnost. Mogu samo da zamislim od čega se pravi ta mešavina, ne šta joj se dodaje, nego od čega se zapravo pravi?

Takođe, treba da prestaneš da koristiš riblje ulje. Ukoliko želiš da dobiješ esencijalne masne kiseline omega-3 i 6, onda bolji, čistiji i netoksičniji izvor ovih ulja možeš da nađeš u lanenom semenu.

Počni da koristiš moj Super obrok, dve doze na dan. Popij ujutru jedan napitak, zajedno sa gore pomenutim semenima, te dodaj dve supene kašike mog Super obroka.

Zatim bi trebalo popodne da uzmeš još jedan napitak Super obroka.

Zapamti: Imao sam mnogo pacijenata žena kojima su rekli da ne mogu imati decu, a sada imaju zdrave bebe. Skoro sve nazivaju svoju decu „decom Super obroka“. Ovim se dokazuje moć ishrane kod plodnosti!

Četvrto: Veštačka oplodnja nije potrebna!

Veštačka oplodnja ima stopu neuspeha od 87%. Da li ti je ovo iko rekao?

Peto: Počni da koristiš Žensku formulu.

Uzimaj tri pipete (100 kapi), tri puta dnevno tokom tri meseca. Svaki dan! Ovo je uvek uspevalo! Ovo će da uravnoteži tvoje hormone i postaćeš vrlo plodna.

Keti, iz tvog pisma mogu da zaključim da si razumna, da donosiš velike odluke, da razumeš moj posao i da si počela s pra­vim programima čišćenja, te da si odličan pacijent. Ne sumnjam da ćeš uskoro da zatrudniš. Samo zapamti jednu stvar, a to je tvoj muž. Budi sigurna da i on jednako kao ti želi decu, razgovarajte o tome, i budi sigurna da je i on zdrav, i da i on svaki dan uzima Super obrok.

Takođe, predlažem da i on bude na istim programima koje sam tebi napisao pod brojem pet, ali da koristi Mušku formulu. Sve ovo doprineće stvaranju moćnih i brojnih „dobrih plivača“ – spermatozoida.

Takođe, treba oboje da znate kad ovuliraš, te da imate odnose pre i tokom tvoje ovulacije (pregledaj sekret svakog dana). Treba da vodiš i menstrualni kalendar i zapisuj datume menstruacije, prvi dan menstruacije, kad misliš da imaš ovulaciju, itd. Ovo će ti pomoći da znaš kad treba da imate odnos. Samo nemojte da budete preozbiljni oko svega ovoga, neka vam bude zabavno, neka ovo ne bude samo stroga vežba za pravljenje bebe. Malo se i smejte, a možete i puno!

Konačno, vrlo si u pravu kada kažeš da želiš da se začeće dogodi na prirodan način. Sa veštačkom oplodnjom, siliš svoje telo da na medicinski način postaneš trudna, čak i ako ono nije spremno i nije dovoljno zdravo za rađanje bebe. Ovo je dobar recept za katastrofu i često dovede do pobačaja, komplikacija u trudnoći (pre­eklampsija), i do prerano rođenih i bolesnih beba. Vaše telo možda ne želi u tom trenutku da začne bebu, jer ima dobar razlog za to, a taj razlog je da niste dovoljno snažni i dovoljno zdravi. Uvek je najbolje da nam pomognu Bog i priroda, umesto da idemo protiv svog tela. Sa veštačkom oplodnjom na medicinski način silite svoje telo da uradi nešto od čega ono pokušava da vas zaštiti.

Dakle, jednostavno i logično rešenje, ono koje uvek uspeva, jeste da budeš snažnija i zdravija, te da uravnotežiš nivo hormona! Kad to učiniš, telo će proizvesti prave hormone, ženski organi će oživeti, zatrudnećeš i imaćeš zdravu decu.

Zabavi se i uživaj u toj avanturi… mama!

Dr Šulc

Izvor

Ostavi komentar