jun
24
2015

Rešite se ovih 10 izvora stresa koje itekako možete kontrolisati!

Sl_StressBrain
Čega biste se sve odrekli, kada bi vam neko ponudio da bacite sve svoje izvore stresa u neku magičnu kantu za smeće? Ključ borbe protiv stresa nije raditi više na situaciji koja vam donosi nelagodu, već spremnost da se radi manje.

Pojedine stvari koje radite u životu, samo otežavaju situaciju, i kada pribegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolivate ulje na vatru. U stresnim situacijama kada vas pritiskaju brige, olakšajte sebi tako što ćete kod promeniti ovih deset stvari:

1. Rešite se potrebe da ugađate  drugima

2. Prestanite se pravdati

3. Nemojte da se osećate kao da na sve morate momentalno reagovati, neke stvari mogu i pričekati

4. Dopustite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv na druženje

5. Prestanite da verujete da vam je potrebna baš ta jedna stvar koju nemate, da biste bili srećniji i uspešni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspehom i neuspehom. Uvek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolišite svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas videti onakve kakvi zaista jeste, a da ne morate im se dokazujete. Ti su jedini pravi!

7. Prestanite pokušavati biti prihvaćeni od strane svih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da vi ne morate znati svaki detalj. Život ponekad funkcioniše na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate biti savršeni. Greške se događaju svima. U redu je da neko bude svedok vaše ludosti.

stress-caring-aging-parent-anger-depression-test-4156510. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Svako ima pravo na izbor i odgovoran je za to. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne izazivati stres, vreme je da pustite situaciju da teče vlastitim tokom iz čistog razloga što jednostavno ne možete protiv tuđe volje.

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobićete novi polet, svežu energiju, bićete otvoreniji i ekspresivniji.

S tom novom energijom i možete pomoći većem broju ljudi.

Kategorije: Metode Prirodnog Lečenja Tagovi:

Ostavi komentar