nov
29
2015

Sirova veganska torta

cake1

Potrebno vam je: za I sloj,  400 g urmi (mereno nakon vađenja koštica) i 200 g mlevenog rogača; za II sloj 400 g urmi (mereno nakon vađenja koštica), 200 g mlevenog rogača, 200 g breskvi. za III sloj: 200 g  breskvi, 200 g sušenih jabuka, navrh noža cimeta ili muškatnog oraščića; za IV sloj: 200 g borovnica, 100 g kokosovih listića, 1 šolja vode

(Napomena: ako nije sezona breskvi, mogu se koristiti banane ili mango umesto breskvi).
Oprema: nož i daska za seckanje, procesor za hranu, modla za tortu, papir za pečenje, makaze, blender

Priprema

Izvadite koštice iz urmi.  Stavite sastojke za prvi sloj – urme i rogač – u procesor za hranu. Blendujte ove sastojke dok ne dobijete smesu poput testa. Prebacite ovu smesu u modlu za tortu i utisnite je dobro da prekrije celu površinu modle. Nije loša ideja da stavite papir za pečenje na dno modle;
Stavite sastojke za drugi sloj – breskve, urme i rogač – u blender. Izblendujte sastojke za drugi sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na prvi sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.
Stavite sastojke za treći sloj – breskve, sušene jabuke i muškatni oraščić – u blender. Izblendujte sastojke za treći sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na drugi sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.
Stavite sastojke za četvrti sloj – borovnice, kokosove listiže i vodu – u blender. Izblendujte sastojke za četvrti sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na treći sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.
Ukrasite tortu po želji i ostavite je na nekoliko sati u zamrzivač da se stvrdne. Poslužite!

Ostavi komentar