mar
02
2016

Sirove gurmanske kobasice

presne kobasice

Sastojci:

-1/2 šolje lana

-1/2 šolje suncokreta

-1/2 šolje oraha

-1 kašika crvene začinske paprike

-1 kašičica ljute začinske paprike

-1/2 kašičice bibera

-1/2 kašičice bosiljka

-1 kašičica himalajske soli

-1/4 šolje vode

Priprema:

Lan sameljite u mlinu za kafu ili blenderu. Suncokret i orahe sameljite u multipraktiku. Možete i u električnom ili običnom mlinu. Prebacite sve sastojke u posudu za mešanje,dodajte malo čiste vode i dobro promešajte drvenom varjačom. Ukus možete doterati dodavanjem začina po želji. Zatim formirajte obliku vidu ćevapa/kobasica i ostavite 3 do 4 sata da se suši u dehidratotu ili u mlakoj rerni. Poslužite nasečeno sa povrćem, fermentisanim sirom i krekerima.

Dodatni saveti:

U smesu možete da dodate pola šolje već pripremljene alge Irish Moss odnosno Magic Moss. Algu potopite u vodu preko noći  i ujutro je dobro isperite od zaostalih čestica peska.Zatim je prebacite u blender,dodajte  šolju čiste vode i dobro obradite dok ne postane glatka smesa.Ovakvu smesu alge i vode možete čuvati u frižideru i do 7 sada.

IZVOR- sirovahrana.rs

Ostavi komentar

2 Komentara

  1. Jasenka says:

    Postovani,

    Zasto recepti vise ne mogu da se stampaju?

    • Recepti mogu da se štampaju. Samo obeležite levim klikom članak. Na obeleženu površinu kliknite desnim klikom i pojaviće vam se opcija „štampaj“. Kliknite na to i otvoriće vam se prozor za štampu. Što se tiče dugmića za štampu ispod posta, trenutno nije u funkciji, problem je u platformi sajta i na popravkama ovoga problema trenutno radimo. Ništa nije zabranjivano i neće se zabranjivati i u buduće. Srdačan pozdrav.

Ostavi komentar