nov
04
2016

Šta će vam se desiti nakon nekoliko meseci pošto „ostavite“ cigarete i kafu ?!

kafa1

Pijete previše kafe? A niti jedan izlazak ne može proći bez alkohola? Jedan Amerikanac odlučio je provesti zanimljiv eksperiment. Tobias van Schneider je putem Twittera pratio svoje promene u životnim navikama, pa tako 15 meseci nije kupovao niti konzumirao kafu ni alkohol, a rezultati su zbilja fascinantni.

“Prošlo je tačno 15 meseci otkad sam zadnji put pio kafu i alkohol i opisaću vam šta se dogodilo”, napisao je Tobias koji je u tom razdoblju primietio mnoge pozitivne promene pa je sa svima želeo podeliti svoje iskustvo.

“Jedna od prvih velikih prednosti, definitivno je ušteda novca. Nakon dva meseca primetio sam da imam puno više novca na računu nego što sam inače imao. Prema mojoj računici, štedio sam 33 dolara svaki dan jer su pića u New Yorku skupa, pogotovo kokteli u kojima sam inače uživao. Ipak, najviše sam štedeo na izlascima, a samim time i na hrani jer bih uvek ogladnio nakon izlaska i potrošio novac na fast food”, objasnio je Tobias.

“Postalo mi je naporno svima objašnjavati zašto ne pijem, a i bilo mi je dosadno biti deo društva u kojem se za vreme izlazaka puno pije – jednostavno se nisam uklapao. Shvatio sam da su se moja mnoga prijateljstva bazirala upravo na zajedničkom pijančenju, a to mi ne treba”, zaključio je Tobias koji je u potpunosti promenio životni stil.

Duže je i kvalitetnije spavao, zbog čega je imao i puno više energije. “Pre bih zaspao nakon 2-3 piva, ali bih se budio umoran i sledeći dan ne bih bio sposoban ni za šta. Sada spavam kvalitetnije i pun sam života”, naglasio je.
“Bez kafe sam postao smireniji, tek sam nedavno shvatio da mi je kafa stvarala nepotrebnu anksioznost i probleme s probavom. Sada kakam kao kralj!”, iskreno priznaje Tobias.

Kofein je zamenio čajevima bilo hladnom bilo toplim i zdravim  prirodnim sokovima.
“Presretan sam što sam doneo ovu odluku i nema šanse da se vratim na staro. Naravno, možda se nekome ne bi svideo moj način života, ali za mene je pravi”, kaže Tobias i dodaje na kraju svim kritičarima: “Ne, ne pušim cigarete ni marihuanu i ne koristim nikakvu drogu”.
(Fokus.ba)

Ostavi komentar