jun
26
2015

Sunčanje – prirodni „lekar“


Jedan od prirodnih lekara koji nam može pomoći je sunce.
Ali, tu moramo biti oprezni mada nismo blizu ekvatora. Ako imate svetlu kosu, morate da pazite više. Leti pazite više nego zimi, ali je uvek dobro da se izlažete suncu.

Mnoge koristi možemo imatiako smo napolju na suncu. Neki misle da je to samo da bismo pocrneli. To jeste prednost, ali nije pravi razlog zašto nam je neophodno da budemo na suncu. Kada se izlažemo sunčevoj svetlosti, broj naših belih i crvenih krvnih zrnaca se povećava, i stvara se dobar izvor D vitamina za naše telo, rane na koži brže zaceljuju, bakterije se uništavaju, znojimo se i izbacujemo otrove iz našeg tela. To se jako dobro zapaža kod pušača, kad su naizmenično izloženi toploj i hladnoj vodi. Kad ih zatim zamotamo u bele čaršave, onda iz njih kroz znoj izlazi i nikotin, pa beli čaršav postaje žuto-narandžast. Tako naše znojne žlezde izbacuju otrove iz tela, a boravak na suncu pomaže u tome.

Sunce opušta i pomaže rad naših mišića. Zagrevanjem i naš krvotok postaje bolji i nivo holesterola se smanjuje. Uvek je dobro prozore držati otvorene, tako da sunčevi zraci udju u kuću. Ako drveće zaklanja prozore, zraci sunca ne mogu da udju u kuću., ato dozvolite suncu što je god više moguće da udje u vaš dom. Trudite se i vi da se izložite suncu što je moguće više. Naravno, sve to mora biti umereno.

Ostavi komentar