jul
21
2015

Superzdrave namirnice bez kalorija

sos
Ovo su namirnice koje možete da jedete bez „griže savesti“!

Ako želite da izgubite koji kilogram, ali tako da se ti kilogrami ne vrate brže nego što su nestali, morate da redukujete način ishrane, i da trošite više kalorija nego što unosite. Da, jednostavno je, i da, to svi znaju. Pa ipak, skidanje „viška“ ne ide uvek baš tako lako. Osim toga, hrana koja ne sadrži previše kalorija često nije naročito bogata hranljivim materijama, ili nas ne zasiti dovoljno i onda završimo grickajući usput šta stignemo jer nas mori nepodnošljiva glad, i tako u krug.

Da biste to predupredili, birajte namirnice sa spiska koji sledi – gotovo da i nemaju kalorija, a bogate su hranljivim materijama i veoma su zdrave:

Špargle – Verovatno ste ih mrzeli kad ste bili mali, ali probajte ih ponovo. Ukus nam se sa godinama menja, tako da će vam se verovatno dopasti, a šolja špargli ima svega 27kalorija!

Prokelj – Šolja sadrži svega 38 kalorija, ovo povrće bogato je fitonutrijentima i ima visok sadržaj vlakana, tako da možete da se najedete prokelja kao čovek i da vas ne grize savest zbog toga.

Rukola – Ova zeljasta biljka specifičnog ukusa bogata je kalijumom, vlaknima i vitaminima, a količina koja odgovara jednoj šolji ima svega 4 kalorije.

Brokoli – Superzdravo povrće, a količina koja odgovara jednoj šolji sadrži samo 31 kaloriju.

Karfiol – Bogat sastojcima koji štite od raka, pun vitamina, a praktično nema kalorija.

Kupus – Svega 22 kalorije po šolji.

Zelena salata – Možete da je jedete bukvalno dok vam se ne smuči. Količina koja odgovara jednoj šolji ima samo 5 kalorija.

Grejpfrut – Polovina grejpfruta ima svega 39 kalorija, a ovo voće sadrži i sastojke koje ubrzavaju topljenje masnih naslaga!

Paradajz – Činjenica da je bogat likopenom, koji štiti od raka, i to što jedan plod srednje veličine ima samo 22 kalorije čine ovo povrće super izborom za letnji doručak, ručak, večeru…

Kelj – Količina koja odgovara jednoj šolji sarži svega 5 kalorija.

Ostavi komentar