jan
19
2016

Za suvu kosu maska od avokada i maslinovog ulja

maska1

Kada češljate kosu ona počne da se lomi i opada u pramenovima? Ako je ovo vaša svakodnevica potrebna vam je pomoć. I to urgentna! Pakovanja i balzami koje možete kupiti u drogerijama sadrže hemikalije koje samo trenutno oporavljaju kosu. Ali zapravo efekt je suprotan. One ne snabdevaju koren kose hranjivim materijama, već samo omekšavaju kosu. Kosa nije nahranjena zdravim sastojcima i zbog toga se ne oporavlja već se iznova lomi i mrsi.

Kao što je za zdravlje kose bitno ono što unosimo u svoje telo u vidu hrane, važno je i ono što stavljamo na kožu, kosu i nokte. Ova maska je jedna od najboljih ako želite sjajnu, mekanu kosu.

Ako želite da brzo, lako i zdravo oporavite kosu za sva vremena, rešenje je maska za kosu koja u sebi sadrži avokado i maslinovo ulje. Jednostavno iseckajte i pomešajte jedan avokado, jedno jaje zajedno sa jogurtom i sipajte jednu kašiku maslinovog ulja. Smesu mešajte dok se sastojci ne sjedine.

Odavno je poznato da su ulja i masnoće koje sadrži avokado dobra za negu kože. Na isti način deluju na kosu i potpomažu oporavak suve, krte i oštećene kose. Maslinovo ulje je takođe veoma hidrirajuće i štiti kosu od daljeg oštećenja – fantastična stvar ako se često fenirate ili peglate kosu. Med sadrži mnogo vitamina koji oporavljaju kosu i kožu glave i dodatno ih hidrira. U smesu možete i dodati nekoliko kapi ulja lavande, koje je takođe poznato po svojim blagotvornim dejstvima na kožu glave – uklanja perut i svrab. I naravno, daje kosi mnogo lepši miris.

Sastojci potrebni za masku :

– Jedan zreo avokado,
– Dve kašike maslinovog ulja
– Dve kašike meda
– Po želji 2-3 kapi nekog eteričnog ulja

Kosu raščešljajte i sastojke nanesite prstima, blago masirajući teme. Masku ostavite da deluje 45 minuta, a zatim kosu operite šamponom. Da biste kosu oporavili ovu masku nanosite bar jednom sedmično u naredna tri meseca. Efekt će biti trenutan, a nakon nekoliko meseci reći ćete zauvek zbogom balzamima i pakovanjima.

Ostavi komentar