jul
22
2015

Zagarantovano izbeljivanje zuba

whiten-teeth-with-ac1
Za one koje žele da iskoriste domaću metodu izbeljivanja zuba, odličan način je korišćenje aktivnog uglja. Ova metoda je stara, proverena, bezbedna, jeftina i opštedostupna.

Mnogi ljudi koji su koristili aktivni ugalj za izbeljivanje zuba, zabeležili su efikasnost i jednostavnost ove procedure. Pozitivni rezultati su vidljivi već posle prve upotrebe. Ako se čišćenje sprovodi regularno, može se postići veoma izražen efekat.

Takođe, treba napomenuti, da za razliku od drugih popularnih i neprofesionalnih sredstava za izbeljivanje zuba, aktivni ugalj nema negativnih posledica u vidu upala desni i istanivanja zubne gleđi.

Kako izbeliti zube aktivnim ugljem

Rastvoriti 2 tablete aktivnog uglja u manjoj količini vode.

Sipajte nekoliko kapi vode u staklenu ili keramičku posudu i dodajte u nju izdrobljeni ugalj.

U dobijenu smesu umočite četkicu i perite zube 2 minute.

Isperite usta, a ako niste zadovoljni ponovite proceduru, mada ćete videti razliku već nakon prvog ispiranja.

Pokušajte pažljivo ukloniti sve tragove uglja iz međuzubnog prostora.

Aktivni ugalj je bezukusan i sama procedura ne izaziva nikakve neprijatne osećaje.

Takođe, možete jednostavno žvakati tabletu aktivnog uglja, a posle oprati zube pomoću četkice i paste. Takođe, možete posuti u prah isitnjeni ugalj na četkicu povrh paste za zube, i ovom smesom oprati zube.

Aktivni ugalj ima blago abrazivno dejstvo i osetićete kako vaši zubi škripe, očisćeni od otpornih naslaga, koje se mogu ukloniti tokom uobičajenog higijenskog čisćenja. Ovom procedurom postići ćete sličan efekat kao poslije profesionalnog čišćenja zuba od naslaga i kamenca kod stomatologa.

Proceduru izbeljivanja zuba aktivnim ugljem treba sprovoditi jednom u 7-10 dana (to zavisi od stanja vaše zubne gleđi i osetljivosti zuba).

Ostavi komentar