avg
11
2015

Zbog čega je jabukovo sirće savršeno za vašu kosu!?

cham-soc-da-mat-bi-nam.jpg-1.jpg1_
Jabukovo sirće ima brojna lekovita svojstva, a može da vam pomogne da imate zdravu i sjajnu kosu.

Spektar lekovitih svojstava jabukovog sirćeta je zaista širok – utiče povoljno na nivo šećera i holesterola u krvi, podstiče mršavljenje, a odlično je i za detoksikaciju. Tu se ne završavaju blagodeti jabukovog sirćeta – možete ga koristiti i da kosi i koži glave pružite negu. Evo zbog čega bi trebalo kosu ispirati jabukovim sirćetom.

Reguliše pH ravnotežu kose i kože glave
Mnogi komercijalni proizvodi za negu kose mogu imati negativan uticaj na kosu i kožu glave i učiniti ih suvim. Ispiranjem kose jabukovim sirćetom vraćate joj idealnu pH ravnotežu.

Štiti kutikulu
Rezultat ispiranja kose jabukovim sirćetom može biti glatka, meka i sjajnija kosa. Sirće štiti vlasi kose i sprečava isušivanje i nastanak procvetalih krajeva.

Neutrališe perut, iritiranost kože glave i svrab
Jabukovo sirće ima antibakterijska i antigljivična svojstva koja deluju blagotvorno na kožu glave.

Deluje kao regenerator
Jabukovo sirće može razmrsiti vašu kosu i deluje poput regeneratora.

Podstiče rast kose
Jabukovo sirće može podstaći rast kose tako što neutrališe bakterije koje sprečavaju rast kose. Takođe, sirće podstiče cirkulaciju krvi do folikula, te jača koren.

Kako da ispirate kosu jabukovim sirćetom
Najvažnije je da izaberete kvalitetno jabukovo sirće, najbolje je organsko sirće koje nije pasterizovano. Supstance koje padnu na dno boce sirćeta sadrže korisne enzime, bakterije, pektin i minerale zbog kojih je jabukovo sirće odlično za vaše zdravlje. Zbog toga pre upotrebe obavezno promućkajte flašu sa sirćetom.

Rastvor za ispiranje
Sastojci: šolja vode, dve kašike jabukovog sirćeta.
Pomešajte sirće i vodu i sipajte u bocu s raspršivačem. Ako pravite veću količinu, zadržite istu razmeru vode i sirćeta. Nakon uobičajenog šamponiranja i ispiranja kose vodom, poprskajte rastvorom kosu i umasirajte u kožu glave. Vodite računa da vam rastvor ne uđe u oči. Ostavite nekoliko minuta, pa dobro isperite kosu.

Ostavi komentar